USR s-a răzgândit. Cătălin Drulă îl atacă pe Klaus Iohannis și PNL-ul: „Ce au făcut ei și familia lor e de neînțeles! Nimic nu și-au asumat!”

Cătălin Drulă s-a răzgândit. După ce l-a susținut în Piața Victoriei pe Klaus Iohannis și ulterior a refuzat să ceară un referendum pentru demiterea președintelui, acum liderul USR îl jignește pe oficialul de la Cotroceni. 

15 dec. 2022, 10:36
USR s-a răzgândit. Cătălin Drulă îl atacă pe Klaus Iohannis și PNL-ul: „Ce au făcut ei și familia lor e de neînțeles! Nimic nu și-au asumat!”

USR și-a schimbat opiniile, față de președintele Klaus Iohannis. Schimbarea de atitudine a venit după declarațiile șocante ale oficialului de la Cotroceni, pe tema Schengen.

Astfel, Cătălin Drulă a început să adopte un discurs suveranist, pe modelul „George Simion”. El susține că Iohannis a trădat românii, încă o dată.

„Când e petrecere, explodează domnul Rareş (n.r. – Bogdan) cu ghirlande şi totul e bine, iar când lucrurile merg prost şi oamenii sunt minţiţi, ‘haideţi să nu fie nimeni de vină şi să mergem toţi acasă, să ne culcăm’.

Orice politician trebuie să îşi asume. Asta e parte din natura politicii. Acest preşedinte nu şi-a asumat nimic opt ani, pentru că îi pasă foarte puţin”, a declarat liderul USR, la Prima News.

 

Cătălin Drulă a luat la rând toți oamenii lui Klaus Iohannis

 

De asemenea, Cătălin Drulă a început să-i critice și pe foștii parteneri de la guvernare, pe Lucian Bode – ministrul de Interne, Bogdan Aurescu – ministrul de Externe, dar și pe prim-ministrul Nicolae Ciucă, toți de la PNL.

„E credinţa mea şi e responsabilitatea mea ca lider al Opoziţiei să o spun: cred că am fost prost şi insuficient reprezentanţi şi de Bode, şi de Ciucă şi de Aurescu.

Ce a făcut PNL-ul, Iohannis şi familia lor, a popularilor, e de neînţeles”, a susținut Drulă.

USR și Forța Dreptei – Ludovic Orban au depus o nouă moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode (PNL). Acum o lună și jumătate au mai depus una, dar Bode a fost salvat de membrii din coaliție. În urmă cu câteva luni, Cătălin Drulă a avertizat că Lucian Bode va sabota aderarea României la Spațiul Schengen.

 

Cătălin Drulă susține că s-a trezit. A început să latre la adresa lui Klaus Iohannis

 

Cătălin Drulă, președintele USR, este poreclit „Drulăul”

 

În cursul acestui an, Partidul AUR a depus la Parlament 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Contactați de RomâniaTV.net pentru a comenta pe marginea acestei inițiative, useriștii au refuzat să răspundă.

Cristian Seidler, purtător de cuvânt și Cătălin Drulă, președintele partidului, au refuzat să comenteze. Trăgând linie, USR s-a ferit să ceară demisia lui Iohannis. Cu atât mai puțin, nu a făcut vreo acțiune concretă în acest sens.