Protest în fața Palatului Cotroceni. Simpatizanţii AUR, cărora li s-a alăturat George Simion, au ieșit în stradă după ce Iohannis i-a îndemnat pe români să nu boicoteze Austria

De la Bruxelles, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să nu boicoteze Austria, îndemn care a stârnit furia concetăţenilor. Simpatizanţi AUR au mers în faţa Palatului Cotroceni cerând demisia preşedintelui şi alegeri anticipate.

14 dec. 2022, 21:44
Protest în fața Palatului Cotroceni. Simpatizanţii AUR, cărora li s-a alăturat George Simion, au ieșit în stradă după ce Iohannis i-a îndemnat pe români să nu boicoteze Austria

Tradatorul, tradatorul”, „Nu vrem sa fim condusi de hoti si ministri mafioti”, „Iohannis tradatorul, a ingenuncheat poporul”, „Romania mare nu e de vanzare”, „PSD si PNL aceeasi mizerie”, „PSD si PNL slugile la OMV”, „Afara, afara cu OMV din tara”, „Anticipate pentru dreptate”, sunt doar câteva dintre scandările celor care, miercuri seara, s-au strâns în faţa Palatului Cotroceni.

Protest în fața Palatului Cotroceni

Liderul AUR, George Simion, consideră că, președintele Iohannis este principalul vinovat pentru faptul că Austria a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen. Simion este indignat de faptul că preşedintele Iohannis a interzis poporului să boicoteze Austria. Liderul AUR a declarat, la România TV, că a strâns cele 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Iohannis, dar în acelaşi timp este conştient de faptul că demiterea lui Iohannis nu va fi votată în Parlament de actuala coaliţie.

Acum, daca a zis domnul Iohannis, mai rau o sa facem, o sa mergem la toate firmele austriece. Pai parca scapasem de marile imperii, de iobagie, dar tot ni se ia lemnul, ni se ia aurul, toate bogatiile, care merg in Austria, in Olanda, in Germania.

Citeste si Victor Ponta ironizează discursul lui Iohannis: „Aţi înţeles, stimaţi români? Ia mai tăceţi şi acceptaţi!”

Daca intram in Schengen insemna ca puteam si noi sa vindem ce mai avem, ca nu ne-au furat austriecii chiar tot, ca si asta e munca si lor nu le place munca, sunt lenesi. Am auzit o declaratie a unui parlamentar care spune ca austriecii au gasit in Romania lemn ieftin si un guvern ieftin. Sper sa punem suficienta presiune pe PSD incat sa il lase in sfarsit din brate pe Iohannis, pe Bode, pe Virgil, pe toata clica. Pentru ca in momentul de fata, fara PSD ar cadea tot castelul lui Iohannis din carti de joc.

Declaraţiile lui Klaus Iohannis nu-s nişte opinii, ne-a jignit, ne-a umilit şi sper să fie pentru ultima oară. Lumea aici strigă că Iohannis a îngenuncheat poporul, pornind de azi de la votarea unui buget auster că nu sunt bani la buget pentru că profiturile sunt externalizate până la faptul că nici să boicotam nu avem voie”, a declarat George Simion, la România TV.

Citeste si Marcel Boloș nu e de acord cu boicotarea companiilor austriece: „Calea diplomației este cea înțeleaptă”