USR se plânge că nu au fost consultaţi în privinţa nominalizării comisarului european: Orban s-a şters pe pantofi cu acordul politic

Publicat: Miercuri, 06 Noiembrie 2019 20:33 // Actualizat: Miercuri, 06 Noiembrie 2019 20:34 // Sursa: romaniatv.net

USR susţine că Guvernul PNL a început cu stângul pentru că a trimis la Bruxelles propunerea Adinei Vălean fără consultarea Parlamentului. 

Cătălin Drulă, deputat USR, consideră că Guvernul Orban a greşit pentru că nu s-a consultat pentru nominalizarea comisarului european cu partidele cu care a semnat pacte de pentru a-l susţine la învestire.

"Ludovic Orban ne-a privit în ochi și ne-a spus "Absolut de acord!" în privința consultării partidelor și Parlamentului înainte de nominalizarea comisarului european.

Apoi a semnat un text scris cu USR în care noi ne angajam să dăm votul de învestitură guvernului, iar PNL și dl. Orban se angajau printre altele că: "Propunerea României de comisar european va fi o persoană competentă și integră, nominalizată în urma consultării partidelor și audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului."

Înțeleg că dl. Orban s-a șters pe pantofi cu acordul politic și a trimis propunerea de comisar fără nicio consultare. Ba mai mult, este deja acceptată de Comisia Europeană", a scris Drulă pe pagina de Facebook.

Totodată, deputatul USR face o analogie între deciziile luate de Viorica Dăncilă şi cele luate de Ludovic Orban.

"Înțeleg că promisiunile dlui. Orban și cuvântul dat nu au o valoare prea mare.

Înțeleg că legea valorează cât a valorat și pentru Dăncilă. Legea 373/2013 prevede că "Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene".

Evident audierea trebuie făcută ÎNAINTE de nominalizare, altfel ce sens are? Cel mult sensul pe care, omorând logica, se chinuiau acum câteva săptămâni domnii Iordache și Ciolacu să-l dea. Acum și PNL face același lucru.

Luni în Parlament dl. Orban și-a încheiat intervenția prin a ne spune, de la microfon: "Aveți încredere în mine."

Încrederea începe cu respectarea cuvântului dat. Noi ni l-am respectat", a mai scris Cătăşin Drulă.

Şi Iulian Bulai, deputat USR, susţine că PNL "a început cu stângul" pentru că a trimis la Bruxelles propunerea Adinei Vălean fără consultarea Parlamentului.

"Adina Vălean a fost numită şi acceptată Comisar European fără consultarea Parlamentului României. O bulină neagră pentru PNL. Aşteptam de dimineaţă să fim convocaţi deja pentru a fi consultaţi pe această propunere. Încă nu am primit nicio convocare a Comisiei de Afaceri Europene (CAE), unde sunt membru, din partea Birourilor Permanente Reunite. Prima încălcare a acordului dintre USR si PNL", a scris, miercuri, pe Facebook, deputatul Iulian Bulai.

Acesta a spus că "luna de miere nici nu începuse, şi iată prima palmă".

"Şi asta era poate cea mai soft solicitare din acord. Aţi început cu stângul, dragi colegi!", a mai scris deputatul USR pe Facebook.

Guvernul Orban a luat în discuţie în şedinţa de miercuri nominalizarea comisarului european din partea României, după ce propunerile înaintate de Guvernul Dăncilă au fost respinse la Bruxelles. Ludovic Orban a trimis două propuneri: Siegfried Mureşan şi Adina Vălean. Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, a acceptat-o pe Adina Vălean.

Adina Vălean, acceptată comisar european din partea României

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adina Vălean Cătălin Drulă comisar european Iulian Bulai Ludovic Otban USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8068
RON
28 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H