USR, strategie disperată de imagine. Cătălin Drulă îl atacă din nou pe Klaus Iohannis: „Cât de grețos e cinismul!”

USR-ul a ajuns să nu-i mai cânte ode lui Klaus Iohannis. La fel ca în cazul lui Tudor Chirilă, șeful partidului parlamentar aflat în cădere liberă în sondaje, Cătălin Drulă, a recunoscut că s-a înșelat în privința lui Klaus Iohannis. Acum, „Drulăul" îl atacă pe președinte, dar fără a-i cere demisia. 

21 dec. 2022, 23:42
USR, strategie disperată de imagine. Cătălin Drulă îl atacă din nou pe Klaus Iohannis: „Cât de grețos e cinismul!”

Cel mai recent atac al lui Cătălin Drulă a fost lansat miercuri, 21 decembrie. „Drulăul” l-a criticat pe Klaus Iohannis după promulgarea legii PSD + PNL + UDMR, cu privire la supraimpozitarea contractelor part-time.

În opinia liderului partidului etichetat drept „neomarxist” de către adversarii politici, proiectul Guvernului Nicolae Ciucă „pedepsește munca și sacrifică veniturile oamenilor”.

„Klaus Iohannis a promulgat legea PSD-PNL care prevede că dacă munceşti două ore, trebuie să plăteşti pentru opt. Asta face un preşedinte cu presupus pedigree liberal, în plină criză, cu inflaţie-record de aproape 17% şi cu 35% din populaţie în risc de sărăcie.

Această lege nu face decât să arate cât de mult contează pentru preşedinte vocea românilor care i-au spus în repetate rânduri că proiectul nu e nici cinstit, nici eficient. Pedepseşte munca şi sacrifică veniturile oamenilor în numele finanţării incompetenţei administraţiei actuale.

Şi arată, mai ales, cât de greţos este cinismul Coaliţiei PSD-PNL, care promitea solemn că nu vor exista taxe noi sau taxe mărite. A mai muncit o zi Klaus Iohannis. A mai pus o semnătură pe falimentul ţării”, a scris Drulă, miercuri, pe Facebook.

  • USR nu mai are tracțiune, potrivit unui sondaj realizat în București, de CURS. USR ar obține doar 12%, dacă duminică ar avea loc alegeri. Unii analiști și sociologi sunt de părere că partidul creat de către Nicușor Dan nu ar mai reuși să atingă 5% la nivel național.
  • De-a lungul timpului, Klaus Iohannis a fost susținut de liderii din Piața Victoriei, prezenți la proteste. Manifestațiile au căpătat o conotație politică stridentă, în momentul în care președintele și-a făcut apariția printre protestatari cu geaca roșie, făcând din mână mulțimii, ca într-o campanie electorală, în episodul „Noaptea ca Hoții”. De asemenea, mai mulți politicieni și-au făcut apariția în Piață, fără a fi îndepărtați de protestatari. Printre ei, fostul premier PNL, Ludovic Orban.

 

Modificări în Codul fiscal. PSD și PNL au propus, Klaus Iohannis a semnat

 

Oficialul de la Palatul Cotroceni a promulgat, marţi, legea care aduce modificări Codului fiscal.

Actul normativ promulgat vizează aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale.

Legea menţionează că noul mod de calcul al impozitelor pe clădiri pe baza grilei notariale va fi aplicat de la 1 ianuarie 2025. În plus, actul normativ mai prevede, printre altele, ca suprataxarea contractelor de muncă part-time să rămână în continuare aşa cum este prevăzută în Ordonanţa Guvernului 16/2022 de modificare a Codului fiscal.