Utilaj de deszăpezire filmat în timp ce arunca zăpada de pe un sens pe celălalt. Explicaţia CNAIR

Un clip video filmat dintr-o maşina surprinde modul în car eun utilaj de deszăpăzire aruncă zapada de pe un sens pe altul al Autostrăzii Soarelului A2 a fost postat pe Facebook şi a devenit viral în câteva zile. Compania de Drumuri a reacţionat şi a explicat ce se întâmplă în imagini, dar şi de ce această tehnică nu este greşită.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 12:38
Utilaj de deszăpezire filmat în timp ce arunca zăpada de pe un sens pe celălalt. Explicaţia CNAIR

Conform CNAIR, tronsonul de autostradă care apare în filmare la momentul respectiv era închis circulaţiei publice, astfel şoferii care au filmat nu aveau ce căuta pe autostradă. Mai mult decât atât, compania precizează că utilajul de deszăpezire arunca zăpada de pe un sens pe celălalt pentru că normele de deszăpezire spun că atunci când este vânt  „zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului.”

Citeşte şi: Descoperire macabră făcută în timpul unei acţiuni de deszăpezire. Poliţiştii au fost şocaţi

„Intervenția autoutilajelor de deszăpezire ale D.R.D.P. Constanța se desfășoară în conformitate cu prevederile ”Ghidului privind prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice, emis în baza Deciziei nr.9 a CNAIR S.A. /07.01.2009. În conformitate cu Ghidul menționat, În cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului, în cazul intervențiilor efectuate pe autostradă, aruncarea zăpezii de pe o cale pe alta se face numai atunci când tronsonul de autostradă este închis circulației publice.”

De asemenea, compania susţine că imaginile demonstrează faptul că parcipanţii la trafic au încălcat restricţiile impuse şi au pus în pericol siguranţa personală, dar şi a personalului care participă la intervenţia pentru deszăperzire.

Citeşte şi: Utilaj de deszăpezire răsturnat pe DN 2A. Şoferul a fost rănit

„Imaginile publicate pe Facebook demonstrează, încă o dată, indisciplina unor participanți la trafic care au încălcat restricțiile impuse, intrând pe un tronson de autostradă închis circulaței publice în scopul realizării activității de deszăpezire, punând în pericol atât siguranța personală, cât și a personalului care participă la intervenția pentru deszăpezire.”


loading...
Partenerii noștri