Utilajele companiei lui Umbrărescu lucrează la Autostrada Moldovei chiar şi printre nămeţii de zăpadă VIDEO

Cel mai puternic constructor român de autostrăzi va executa și tronsonul Bacău - Pașcani din Autostrada Moldovei (A7), după ce au fost respinse contestațiile constructorului din Neamț, Danlin XXL. Astfel, pot fi semnate cu UMB contractele pentru ultimele trei loturi din A7, finanțată prin PNRR.

09 feb. 2023, 20:30
Utilajele companiei lui Umbrărescu lucrează la Autostrada Moldovei chiar şi printre nămeţii de zăpadă VIDEO

Grupul controlat de Dorinel Umbrărescu fost desemnat câștigător pe toate cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani (77,39 km) în decembrie 2022. În total, UMB va construi 10 loturi din cele 13 ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțată prin PNRR, respectiv toată secțiunea de la Buzău la Pașcani.

Dorinel Umbrărescu şi-a luat în serios misiunea, astfel că joi, printre nămeţii imenşi din judeţul Buzău, mai exact în dreptul nodului de la Vadu Paşii, utilajele UMB deszăpezeau traseul pe care urmează să înceapă lucrările.

Se lucrează concomitent și la șoselele care vor lega autostrada în nodul de la Vadu Pașii cu E85 și DJ203 K, potrivit Buzoienii.ro.

Până în prezent, CNAIR a semnat contractele pentru 9 din  cele 13 loturi ale A7 finanțate prin PNRR, respectiv pentru tronsonul Ploiești – Buzău (loturile 1 și 2), tronsonul Buzău – Focșani (toate cele patru loturi) și tronsonul Focșani – Bacău (toate cele trei loturi). Urmează să fie semnate contractele pentru cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani. Pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, situația este incertă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a găsit vinovatul, după ce OMV a anunțat că NU plătește taxa de solidaritate în România: „Solicitarea mea a fost una singură” (VIDEO)