Utilajele de deszăpezire au distrus limitatoarele de viteză. VEZI valoarea pagubei

În Capitală, operaţiunea de deszăpezire aduce pagube de milioane de lei. Plugurile care au strâns zăpada de pe străzi au distrus zeci de limitatoare de viteză puse înaintea trecerilor de pietoni.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 08:52
Utilajele de deszăpezire au distrus limitatoarele de viteză. VEZI valoarea pagubei

Primăria Capitalei a investit 4.250.000 lei în limitatoarele de viteză, iar pentru că nu sunt bani suficienţi pentru înlocuirea tuturor limitatoarelor distruse, se va face o listă de priorităţi.

Un metru liniar de „denivelare din cauciuc” costă aproximativ 300 lei, iar în Bucureşti sunt sute de astfel de limitatoare de viteză. „În acest moment, în Capitală, există 900 de locuri în care există aceste limitatoare de viteză. În funcţie de bugetul acordat, desigur, aceste limitatoare de viteză vor fi înlocuite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Străzilor Bucureşti, Carmen Dincă.

Banii care alcătuiesc acest buget provin tot din buzunarele cetăţenilor, astfel că, după fiecare iarnă, plătim pentru nepăsarea şoferilor de pe utilajele de deszăpezire.

Şoferii de pe autospeciale nu sunt nici ei scutiţi de respectarea legilor din Codul Rutier. Sancţiunile pentru ei sunt aceleaşi ca pentru toţi ceilalţi participanţi la trafic.