Utilizări ale cerii de albine în tratamentele de frumuseţe

Ceara de albine are importante proprietăţi antioxidante, contribuind la reducerea ridurilor şi la menţinerea tinereţii pielii. În plus, acţionează ca o barieră protectoare, ţinând pielea la adăpost de factorii de mediu şi de agentii iritanţi, dar lăsând-o în acelaşi timp sa respire. Din acest motiv, se foloseşte adesea la prepararea cremelor cu ecran solar.

01 sept. 2014, 11:57
Utilizări ale cerii de albine în tratamentele de frumuseţe

Beneficiile pentru frumusete aduse de ceara de albine sunt nenumarate, fie ca este vorba de ingrijirea pielii, a buzelor sau a parului. Ceara de albine in tratamente de frumusete:

Acnee

Calitatile de tratare a acneei pe care le are ceara de albine sunt arhicunoscute. Proprietatile sale antiseptice, antiinflamatorii si de vindecare a pielii tin sub control cosurile si eruptiile de la nivelul tenului, asigurandu-ti un aspect mereu proaspat si curat. Asta deoarece ea contine o cantitate importanta de vitamina A, eficienta in ameliorarea acneei. De asemenea, ceara de albine are efect emolient, de catifelare a pielii, mentinandu-i o textura fina dupa eliminarea acneei. In mod inexplicabil, ceara a dobandit insa reputatia de a infunda porii. Aceasta nu este altceva decat o conceptie gresita: atunci cand este utilizata corespunzator, ceara nu faciliteaza formarea cosurilor.

Citeşte şi Leacuri băbeşti pentru ACNEE care dau rezultate

Hidratarea pielii

Ceara de albine are un rol important in hidratarea si regenerarea pielii. Asta deoarece are actiune atat umectanta, cat si emolienta, reusind sa extraga umezeala din atmosfera si sa o transfere la nivelul pielii, unde o mentine pentru o hidratare in profunzime. Fiind bogata in vitamina A, cearacontribuie la dezvoltarea normala a celulelor si la reconstructia lor atunci cand sunt lezate. Aceasta proprietate o face excelenta in tratarea pielii uscate si crapate, precum si in prevenirea deshidratarii pielii.

Articol integral pe CuradeMiere.ro.