Utilizări ale oţetului de mere

Otetul de mere este omniprezent in camara si folosit in foarte multe preparate, fiind un ingredient accesibil, foarte versatil. Insa poate fi utilizat, de asemenea, pentru diverse proceduri de ingrijire si infrumusetare, pentru mentinerea sanatatii organismului, dar si ca un produs natural pentru curatarea intregii case.

13 apr. 2015, 05:29
Utilizări ale oţetului de mere

Otetul de mere abunda in nutrienti esentiali, de la potasiu, pectina, acid malic, calciu, enzime si proteine si are proprietati antimicrobiene, antibacteriene si antiseptice, ajutand la echilibrarea pH-ului. Este recunoscut ca un remediu pentru acnee, matreata si alte afectiuni ale pielii si scalpului, dar exista si cateva moduri surprinzatoare in care poti folosi otetul de mere.

Otet de mere pentru ingrijirea tenului

Merele sunt in mod natural o sursa bogata de acid malic, ce intareste imunitatea, ajuta la detoxifiere si contribuie la mentinerea pielii sanatoase. Folosirea otetului de mere in diferite masti faciale este benefica in special pentru petele de varsta sau cele cauzate de expunerea la soare.

Pentru arsurile solare, adauga o cana de otet de mere in cada si fa o baie calduta.

In functie de cat de sensibil sau predispus la acnee este tenul tau, poti folosi otet de mere pentru a trata pielea iritata sau pentru a scapa de cosuri. Este astringent, nu usuca tenul si poate ajuta la eliminarea cicatricilor.

Otet de mere pentru par

Otetul de mere netezeste cuticulele parului si-i ofera stralucire, echilibrand pH-ul scalpului.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Pune OŢET pe o FELIE de PÂINE şi las-o în bucătărie. Ce se întâmplă după este un ADEVĂRAT MIRACOL