Utilizări neaşteptate ale sucurilor carbogazoase

Sucurile de top Cola pot avea o mulțime de utilizări în gospodărie – unele neașteptat de eficiente. Află la ce mai poți utiliza băuturile carbogazoase!

RomaniaTV.net
22 apr. 2016, 12:56
Utilizări neaşteptate ale sucurilor carbogazoase

Elimină petele de grăsime de pe haine

Petele de unt sau de ulei de măsline dispar la spălat dacă verși pe ele, în prealabil, câteva picături de suc carbogazos. Aciditatea ridicată acționeasă asupra petei. După aceea, curăță hainele în mașina de spălat.

Scoate petele de rugină

Petele de rugină de pe nasturi sau de pe haine pot fi eliminate cu suc carbogazos. Toarnă câteva picături pe o cârpă și freacă bine locul cu rugină. Spală apoi cu săpun, clătește, usucă rapid. Sucul carbogazos scoate petele de rugină și de pe diverse ustensile casnice care au ruginit.

Cufundă-le într-un recipient în care ai pus băutură carbogazoasă, lasă să acțineze o oră, apoi cufundă-le în baie de apă cu săpun, pentru a elimina zahărul din suc. Clătește cu apă curată, usucă rapid cu o cârpă.

Citeşte şi  După ce o să citeşti ASTA nu o să mai bei NICIODATĂ sucuri. Iată ce pot face în DOAR 30 de SECUNDE

Face geamurile lună

Geamurile strălucesc mai ușor acă le speli cu suc carbogazos. Folosește un pulverizator, pulverizează suc, întinde-l bine cu o cârpă, apoi spală cu soluție de apă și săpun și clătește. Atenție, nu pulveriza suc pe lemnăria geamurilor, fiindcă atacă vopseaua!

Șterge petele de sânge

Petele de sânge de pe țesături pot fi dizolvate de sucurile carbogazoase. Umezește un burete cu suc, freacă pata, curăță apoi țesătura cu mașina de spălat.

Are efect antitartru

Dacă tartrul s-a depus pe faianța sau pe obiectele sanitare din baie, curăță-l cu un burete înmuiat în suc carbogazos. Lasă să acționeze, aplică apoi buretele înmuiat în apă și săpun, clătește. Probabil nu ştiai că sunt şi o mulțime de utilizări ale cuptorului cu microunde, menite să ușureze viața oamenilor.

Iată un top cu zece dintre cele mai folositoare trucuri, la care poți apela dacă ai la-ndemână un cuptor cu microunde.