Utilizatorii Facebook din România, ÎN PERICOL. Reţeaua de socializare a făcut ANUNŢUL-BOMBĂ

Publicat: Duminică, 22 Septembrie 2019 18:40 // Actualizat: Duminică, 22 Septembrie 2019 18:40 // Sursa: romaniatv.net

Câteva miliarde de utilizatori Facebook au fost în pericol de a-și pierde datele personale din cauza aplicațiilor pe care le folosesc pe rețeaua de socializare.

Facebook a anunţat că a suspendat zeci de mii de aplicaţii care reprezentau un potenţial risc din punct de vedere al respectării vieţii private a utilizatorilor săi, după o anchetă internă efectuată pe milioane de aplicaţii. Reţeaua de socializare a lansat această anchetă ca răspuns la scandalul Cambridge Analytica: în 2018, un lansator de alertă a dezvăluit că această întreprindere britanică efectuase campanii de manipulare în masă pentru a influenţa alegătorii americani şi britanici, trecând prin aplicaţii pe Facebook.

O nouă breşă uriaşă la Facebook. Datele a aproape o jumătate de miliard de oameni au fost furate de pe reţeaua de socializare

"Noi promiseserăm la vremea respectivă că vom trece în revistă toate aplicaţiile care au avut acces la cantităţi importante de informaţii (despre utilizatori) înainte de schimbarea regulamentului nostru în 2014", explică într-un comunicat Ime Archibong, vicepreşedinte al parteneriatelor la Facebook.

Pentru această mare anchetă, platforma a lucrat cu "sute de persoane: avocaţi, anchetatori externi, analişti de date, ingineri" cu scopul de a „înţelege mai bine mecanismele abuzive" şi a putea, în fine, "să depisteze actorii nefaşti printre dezvoltatori".

Suspendările vizează 400 de dezvoltatori, dar "nu înseamnă neapărat că aceste aplicaţii reprezintă o ameninţare pentru oameni", a indicat Ime Archibong.

Unele aplicaţii "nu au răspuns cererilor noastre pentru a avea mai multe informaţii, deci noi le-am suspendat, conform angajamentelor noastre de a acţiona", a precizat oficialul.

Facebook ia o decizie care va întrista milioane de ultilizatori

De la izbucnirea scandalului Cambridge Analytica în martie 2018, Google şi Facebook sunt supuse unei atenţii deosebite în special din partea unor guverne, atât în SUA, cât şi în Europa, privind utilizarea datelor personale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aplicaţii Facebook Cambridge Analytica date personale Facebook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H