Va lăsa prin testament să fie cheltuiţi 800 de milioane de dolari pe lună. Warren Buffett vrea ca averea sa să fie risipită în 10 ani de la moartea sa

Ce se va întâmpla cu miliardele lui Warren Buffett când va muri? Unele dintre ele ar putea ajunge la fiecare copil de pe planetă.

02 iul. 2022, 13:14
Va lăsa prin testament să fie cheltuiţi 800 de milioane de dolari pe lună. Warren Buffett vrea ca averea sa să fie risipită în 10 ani de la moartea sa

Wall Street Journal a realizat recent o investigație a viitorului averii lui Warren Buffett, care se ridică la 96,8 miliarde de dolari la momentul publicării acestui articol. În 2006, CEO-ul Berkshire Hathaway s-a angajat să dea 85% din acțiunile sale din companie către organizații de caritate, oferind majoritatea fundației Bill & Melinda Gates. Patru ani mai târziu, miliardarul de 92 de ani a promis că va redistribui 99% din averea sa către acte filantropice încă din timpul vieții, dar şi după mortea sa.

Din participația de 90 de miliarde de dolari a lui Buffett, 56 de miliarde de dolari vor merge către Fundația Gates și 17,4 miliarde de dolari către patru organizații caritabile legate de familie, lăsând 18,7 miliarde de dolari neangajați. Sunt şanse mari însă ca toate aceste cifre să crească, dacă acțiunile Berkshire continuă să evolueze așa cum se întâmplă acum.

Citeşte şi Elon Musk, cel mai bogat om din istorie. Are o avere de două ori mai mare decât Warren Buffett și îl întrece pe Jeff Bezos cu 100 de miliarde de dolari

Se pare că vrea Warren Buffett vrea să se cheltuiască miliardele sale în 10 ani de la moartea sa, scrie Wall Street Journal. Asta înseamnă că averea sa va fi cheltuită într-un ritm mediu de 9,6 miliarde de dolari pe an, sau 800 de milioane de dolari pe lună.

O soluție propusă a fost crearea unei bănci mondiale de economii pentru copii. Suma exactă alocată fiecărui copil nu a fost dezvăluită, dar un fost angajat al Fundației Gates a declarat pentru Wall Street Jurnal că fiecare copil va primi mii de dolari care „stau pe un raft, ca un plan de bătaie”, pentru beneficiarii minori.

Citeşte şi Topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume. Ce avere au fraţii „Dedeman” şi Ion Ţiriac după pandemie