Vă mai amintiţi garsoniera de 11 metri pătraţi, de care a râs toată România? E nimica toată comparativ cu garsonierele-sicriu din Hong Kong. VIDEO

Garsoniera de 11 metri pătraţi din Cluj, care a stârnit zeci de mii de comentarii în România, ar fi un lux în Hong-Kong. Aici, mai mult de 200 000 de oameni trăiesc în garsoniere de 2-9 metri pătraţi!

13 mai 2023, 12:08
Vă mai amintiţi garsoniera de 11 metri pătraţi, de care a râs toată România? E nimica toată comparativ cu garsonierele-sicriu din Hong Kong. VIDEO

În Hong-Kong,  mai mult de 200 000 de oameni trăiesc în garsoniere de 2-9 metri pătraţi! Dimensiunile minuscule ale acestora le-a adus denumirea de garsoniere-sicriu. Acest lucru este generat de faptul că Hong Kong are o populație de circa 7,5 milioane de locuitori şi nu mai există spaţii în care să poată fi dezvoltate alte locuinţe. Astfel, piaţa imobiliară de aici este printre cele mai scumpe din lume.

Citeşte şi Sorin Ovidiu Vîntu face un anunț înfricoșător: ”Ne mai despart puține luni de un război mondial”

Fără posibilitatea de a cumpăra o locuinţă, mulţi intre cetăţenii din Hong Kong stau în garsoniere-sicriu. Bucătăria și toaleta sunt lipite, iar spaţiul de dormit ţine loc şi pentru şifonier, comodă de televizor sau spaţiu de depozitare pentru diferite obiecte.

Citeşte şi Zelenski este din ce în ce mai sigur de victorie: ”Ocupanții au pierdut deja acest război în mintea lor”

Fotograful canadian Benny Lam, care a trăit experienţa garsonierelor sicriu, din Hong Kong, şi a oferit instantanee uluitoare în acest sens, a explicat şi de ce ar trebui să intereseze pe toată lumea modul în care trăiesc aceşti oameni.

”S-ar putea să vă întrebați de ce ar trebui să ne pese. Acești oameni nu fac parte din viața noastră, nu? Ei bine, sunt exact oamenii care vin în viața ta în fiecare zi: te servesc ca ospătari în restaurantele în care mănânci, sunt agenții de pază din mall-urile comerciale prin care te plimbi și curierii de pe străzile prin care treci. Singura diferență dintre noi și ei este casa lor. Aceasta este o chestiune de demnitate umană”, a scris Lam pe pagina sa de Facebook.