Vacanţă IEFTINĂ în Delta Dunării. Află unde îţi poţi petrece concediul cu bani puţini

Turiştii care vor merge în Delta Dunării pentru petrecerea concediului în această vară vor fi aproximativ aceiaşi care au fost şi anul trecut, speră cei care propun pachete turistice în zonă. Dacă de numărul de turişti români sunt optimişti, cei care au afaceri în Deltă sunt dezamăgiţi de numărul turiştilor străini. Un sejur de patru zile în Deltă porneşte de la 400 de lei şi poate ajunge la 900 de lei, în funcţie de modul în care turistul preferă să ajungă la locul de petrecere a concediului, precum şi de locul de cazare.

16 iul. 2013, 09:18

Preţurile în Delta Dunării sunt pentru toate buzunarele potrivit site-urilor care vând această destinaţie. „Preţul minim pentru pachetul turistic de patru zile, 650 de lei de persoană, include trei nopţi de cazare la pensiune, toate mesele, precum şi o excursie de o zi pe lac, cu ghid profesionist. Pentru sejurul de 800 de lei, la excursia pe lac se adaugă încă o excursie de o zi, în pădurea Letea”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Iliuţă Goian reprezentant descoperadeltadunarii.ro. Cei care optează pentru pachetul turistic de 900 de lei vor fi întâmpinaţi de gazde din Tulcea. „Cei care aleg varianta de 900 de lei, pe lângă cele două zile de excursii, pe lac şi în pădurea Leta, beneficiază în plus de transferuri de la Tulcea la Mila 23 şi invers”, a precizat Iliuţă Goian.

Cum te distrezi în Deltă

„Turiştii care ne vizitează pot face fotografii cu cadre unice în ţară, pot opta pentru bird watching, mai pot face caiac de tură, care este diferit de caiacul sportiv. Caiacul de tură are fundul bărcii plat, este mai lat şi se merge uşor, ca într-o excursie de relaxare, se poate asemăna cu o plimbare cu bicicleta, astfel încât turiştii să poată admira peisajul”, a precizat Iliuţă Goian.

Românii nu se arată interesaţi de bird watching. Aceasta este o opţiune la care apelează doar strănii. Turiştii merg în zonele ştiute de ghid ca fiind unele cu păsări şi stau pur şi simplu şi urmăresc şi fac fotografii. „Din păcate, numărul turiştilor străini care vizitează Delta Dunării este în scădere. În general, aceştia vin din ţări prin care trece Dunărea, care o cunosc, cum este Germania, Austria”, a mai spus Iliuţă Goian, adăugând că motivul numărului mic de turişti străini care vizitează Delta este slaba promovare a acestei zone.

Hotelieii propun celor interesaţi şi excursii cu elicopterul. „Elicopterul se închiriază pentru minim o oră, ora de închiriere costă 1000 de euro, dar se plătesc trei ore, întrucât elicopterul vine de la Braşov” a amintit Iliuţă Goian.

Vacanţă pe hotel plutitor

Concediul în Delta Dunării pe un hotel plutitor costă 387 sau 366 de lei de persoană, în funcţie de numărul membrilor grupului. Preţul mai mic este valabil pentru un grup de 36 de membri, iar preţul mai mare pentru un grup de 18 persoane. „Pachetul cuprinde patru zile şi trei nopţi de cazare, regim de masă all inclusive, apă minerală şi cafea, precum şi croazieră pe Dunăre cu hotelul plutitor”, potrivit indanubedelta.ro.

Navele hotel pe care se desfăşoară croaziera pe Dunăre au 32 de metri lungime, 6 metri lăţime şi sunt dispuse pe trei nivele. Hotelul plutitor este deservit de 4-6 persoane pe funcţii, marinari, căpitan, şef mecanic, bucătar şi ospatar, precum şi barcagii. „Gândiţi-vă că e o casa plutitoare pe 3 nivele. O iei din Tulcea, pleci în croazieră în Deltă, te opreşti unde vrei, pleci cu bărcuţele prin toate ungherele după păsări sau la pescuit”, mai arată indanubedelta.ro.

În Deltă, la pensiune

Cei care vor să îşi facă programul singuri pot apela la serviciile unei pensiuni. În apropierea satului Murghiol, cazarea la pensiune porneşte de la 160 de lei camera dublă. „Cazarea în camere duble costă 160 de lei pe noapte, în timp ce apartamentul se închiriază pentru 200 de lei pe noapte. În extrasezon, camerele duble se închiriază cu 140 de lei, în timp ce pentru apartamente proprietarii percep 180 de lei chirie pe noapte”, potrivit turismindelta.ro. Pensiunea are patru margarete.