Vacanța de 1 Mai începe cu frig și ploi în toată țara. Temperaturile au coborât sub zero grade în mai multe zone. Prognoza meteo pentru luna mai

Un val de aer polar a pătruns în România, aducând cu el temperaturi scăzute în toată țara. Deși mai este o lună și vine vara, termometrele au indicat noaptea trecută temperaturi negative în zonele montane.

28 apr. 2023, 07:48
Vacanța de 1 Mai începe cu frig și ploi în toată țara. Temperaturile au coborât sub zero grade în mai multe zone. Prognoza meteo pentru luna mai

Frig și temperaturi sub zero grade Celsius noaptea trecută în România deși au trecut de mijlocul primăverii. Cel mai frig a fost la Lacul Iezer în Munții Rodnei și la Vârful Omu, aproape minus 10 grade Celsius. Temperaturi sub zero grade s-au înregistrat și în Ceahlău, Călimani, dar și în Parâng și la Roșia Montană.

De altfel, temepraturi scăzute s-au înregistrat în toată țara. Cele mai ridicate temepraturi au fost la Constanța și Bechet, 8 grade.

A fost frig în această dimineață și în București. La ora 6 se înregistrau 6.5 grade la stația Băneasa și 7.6 la Filaret, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo: Meteorologii anunță trei zile cu vreme rece și ploi. Temperaturile vor coborî sub zero grade

 

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai. Când mai cresc temperaturile

În săptămâna 1 – 8 mai valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 8 – 15 mai temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Cutremur în România. Seismul din Vrancea a fost de magnitudine 3.6

În săptămâna 15 – 22 mai temperaturile medii se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 22 – 29 mai mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.