Prognoza meteo: Meteorologii anunță trei zile cu vreme rece și ploi. Temperaturile vor coborî sub zero grade

Val de aer polar peste România. Temperaturile vor scădea semnificativ și va ploua în mare parte din țară. Dimineața se va semnal brumă, iar la munte vor fi lapoviță și ninsori.

27 apr. 2023, 15:57
Prognoza meteo: Meteorologii anunță trei zile cu vreme rece și ploi. Temperaturile vor coborî sub zero grade

Prognoza meteo 28 aprilie. La noapte, vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -4 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile Carpaților Orientali. Local se va produce brumă în regiunile intracarpatice, în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest. Cerul va fi variabil în est, sud-est și la munte și mai mult senin în rest. La începutul nopții vor mai fi posibile ploi slabe în sud, iar în zona montană, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h, precum și în zona montană înaltă, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări mai ales la începutul nopții când vor mai fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 5…6 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 3 grade, potrivit ANM.

Citește și: Val polar peste România în toiul primăverii. Vreme rece, brumă, ploi și vânt puternic în următoarele zile. Prognoza actualizată pentru București

 

Prognoza meteo 28 aprilie – VINERI

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această dată îndeosebi dimineața și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime în general între -3 și 7 grade, cu cele mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zona montană și submontană, însă condițiile pentru ploi de scurtă durată vor fi reduse, iar noaptea în vestul teritoriului, unde izolat va ploua slab. La munte, la altitudini în general de peste 1700 m, pe alocuri vor mai fi posibile și precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, ziua cu intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h, precum și în zona montană înaltă, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h. Local se va produce brumă îndeosebi în zonele depresionare din centru și nord-est.

București. Vremea va fi predominant frumoasă, dar rece mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…6 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 3 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării, local chiar rece pentru această dată în orele dimineții. Cerul va fi temporar noros în regiunile vestice și sud-vestice unde pe arii restrânse vor fi perioade cu averse, însoțite și de descărcări electrice, precum și în zona montană unde vor fi precipitații slabe, de scurtă durată, care la peste 1800 m altitudine trecător vor fi sub formă de lapoviță sau ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 19 grade, iar cele minime între 2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

București. Vremea se va menține predominant frumoasă, dar răcoroasă, mai ales dimineața. Cerul va fi variabil și vântul slab. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…8 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea se va încălzi ușor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade, iar cele minime în general între 3 și 10 grade, valori normale pentru sfârșitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei în zonele montane și submontane unde pe alocuri vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice; ploi slabe, de scurtă durată vor fi și în zonele mai joase de relief din vest și centru, în timp ce în restul țării probabilitatea de ploaie va fi redusă. La munte, la peste 1800 m altitudine, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

București. Vremea va fi predominant frumoasă și în încălzire. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în orele după-amiezii și vântul va sufla slab. Temperatura aerului va avea valori normale pentru sfârșitul lunii aprilie, cu maxima de 20…21 de grade și minima de 6…9 grade.

Citește și: EXCLUSIV Prognoza meteo de 1 Mai. Florinela Georgescu: „Puţin probabil să fie ploi pe Litoral, dar temperaturile vor fi scăzute”

 

Prognoza meteo LUNI
Regimul termic va fi caracterizat de valori agreabile, în jurul celor specifice începutului lunii mai; astfel, maximele, local ușor mai ridicate decât în ziua anterioară, vor fi de la 16…18 grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și pe litoral până în jurul a 23 de grade în sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în a doua parte a zilei în zonele montane și submontane unde local vor fi averse, însoțite izolat de descărcări electrice; ploi slabe, de scurtă durată vor fi posibile izolat și în zonele mai joase de relief din sudul și din estul țării. Pe creste, la peste 1800 m altitudine, se vor semnala și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea în sud-vestul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali.

București. Regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru prima zi a lunii mai; astfel, maxima se va situa în jurul a 21 de grade, iar minima va fi de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat.