Vacanţa de Paşte îi costă pe români 6 milioane de euro

Românii care vor petrece vacanţa de Paşte în staţiunile din ţară vor cheltui peste 6 milioane de euro. Cel puţin aşa speră patronii din turism care şi-au făcut calcule.

RomaniaTV.net
14 apr. 2012, 05:37
Vacanţa de Paşte îi costă pe români 6 milioane de euro

Aproximativ 65.000 de români vor petrece Paştele la pensiunile şi hotelurile din ţară. Aceştia vor cheltui în medie 94 de euro pentru un sejur.

Pensiunile rurale sunt anul aceta în topul preferinţelor. Aici vor merge peste 40.000 de români. Pe locul doi se află staţiunile montane, cele mai căutate fiind cele de pe Valea Prahovei. Urmează staţiunile balneoclimaterice unde 9.000 de turişti îşi vor petrece paştele. Litoralul nu este o destinaţie căutată de paşte. Cu toate că peste 5.000 de locuri sunt încălzite în hoteluri, au fost rezervate doar 500.

Şi interesul pentru destinaţiile străine a scăzut. Cei care totuşi decid să petreacă sărbătorile Pascale în afara ţării preferă destinaţii ieftine, ca Bulgaria şi Grecia. Astfel, aproximativ 4.000 de români şi-au cumpărat pachete turistice pentru Bulgaria, fiecare alocând, în medie, câte 135 de euro pentru serviciile turistice. Cererea pentru Grecia a scăzut – doar aproximativ 850 de români şi-au rezervat vacanţe în această ţară.