VACANŢA DE VARĂ 2020. Românii îşi rezervă cazarea cu 1-2 săptămâni înainte de sejur

Românii preferă să rezerve "last minute", din cauza problemelor legate de pandmie.

20 iun. 2020, 14:28
VACANŢA DE VARĂ 2020. Românii îşi rezervă cazarea cu 1-2 săptămâni înainte de sejur

Românii îşi rezervă cazarea cu 1-2 săptămâni înainte de sejurul din această vară, iar preţul mediu plătit pentru o cameră de hotel nu a înregistrat modificări semnificative faţă de anul trecut, fiind de 250 de lei/noapte, arată o analiză realizată de o platformă de rezervări online.

Conform datelor citate, turiştii români care îşi doresc să călătorească în România în această vară vor plăti, în funcţie de tipul de cazare ales, între 90 lei şi 350 lei pentru o noapte de cazare, pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Astfel, preţul mediu pentru o vacanţă de cuplu ce include trei nopţi de cazare este de 734 lei, iar pentru o familie formată din 2 adulţi şi 2 copii, acesta ajunge la 1.000 lei.

Cele mai ieftine opţiuni sunt pensiunile din staţiunile agroturistice, unde preţul unei nopţi de cazare este de aproximativ 150 lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus, în timp ce opţiunile cele mai scumpe sunt, în acest moment, hotelurile de 5 stele de pe litoral, unde preţul depăşeşte 350 lei/noapte pentru două persoane.

Grecia este pregătită să primească turişti în această vară. Anunţul premierului Kyriakos Mitsotakis

În ceea ce priveşte Valea Prahovei şi staţiunile balneoclimaterice, cele mai căutate  în această vară sunt pensiunile şi hotelurile situate în inima naturii şi în locuri mai izolate.

„Primele rezervări au fost făcute de familii cu copii, metoda de plată preferată fiind voucherele de vacanţă. Aproape jumătate dintre rezervările înregistrate de Travelminit.ro în primele 3 săptămâni de activitate au fost făcute de familii cu copii. Voucherele de vacanţă au dat un imbold semnificativ industriei, astfel că Travelminit.ro a înregistrat în luna iunie cu 23% mai multe rezervări folosind vouchere de vacanţă, decât în anul 2019”, notează sursa citată.

Românii preferă să rezerve „last minute”, astfel că Travelminit.ro a înregistrat o creştere cu 12% a rezervărilor efectuate cu mai puţin de 14 zile până la sejur.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta platformei de rezervări online cuprinde 4.500 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării.

Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro. Peste 3.000 de proprietăţi listate pe Travelminit.ro oferă posibilitatea rezervării fără avans şi a anulării sejurului cu până la 24 de ore înainte de check-in.