Vacanţa de vară s-ar putea scurta. Sorin Cîmpeanu: Îmi doresc o perioadă mai lungă de cursuri în anul şcolar 2022/2023

Ministrul Educaţiei a precizat că va discuta această propunere cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi va prezenta argumente în acest sens. Cîmpeanu a recunoscut că există restanţe salariale pentru orele remediale din luna mai.

11 ian. 2022, 22:53
Vacanţa de vară s-ar putea scurta. Sorin Cîmpeanu: Îmi doresc o perioadă mai lungă de cursuri în anul şcolar 2022/2023

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seara, că îşi doreşte ca perioada de cursuri să fie mai lungă în anul şcolar 2022/2023 faţă de anii trecuţi.

„Am precizat că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuţii cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. Anul şcolar nu va începe mai devreme de 1 septembrie, dar se poate mai devreme de 15 septembrie, şi nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie. Vom vedea cât rezultă din discuţii. Voi prezenta perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educaţie. Voi prezenta toate aceste argumente care se vor constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă”, a declarat, la Digi24, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu anunţă ce şcoli trec de luni în online: „Durata de carantinare s-ar putea schimba”
Sorin Cîmpeanu a adăugat că în interiorul sistemului de educaţie există „o rezistenţă” faţă de intenţia sa de a mări perioada cursurilor şcolare.

Ministrul Educaţiei: Orele remediale pe luna mai nu au fost plătite integral; vor fi plătite luna viitoare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că orele remediale pentru luna mai 2021 nu au fost plătite integral, dar vor fi achitate luna viitoare.

„Termenul de plată pe care l-am dat iniţial a fost depăşit demult şi mi-am cerut şi scuze profesorilor care au făcut aceste ore remediale şi încă nu şi-au primit aceste drepturi salariale pentru care există resurse financiare. Un nou termen ar trebui să fie luna viitoare”, a spus, la Digi24, ministrul Educaţiei.

BURSE ELEVI 2022. Cum se acordă BURSA DE MERIT, BURSA SOCIALĂ şi BURSA DE STUDIU
Sorin Cîmpeanu a explicat că procesul de verificare a rapoartelor privind plata orelor remediale este anevoios.

„Există un proces foarte greoi de verificare. Trebuie să facem ceva cu această birocraţie şi această alfabetizare funcţională. Am văzut cu ochii mei rapoarte care se finalizau cu 731 lei care trebuie să fie plătiţi. De unde 731 lei, când am anunţat un cuantum de 100 lei pe oră? Un raport nu poate fi de 731 lei. Poate fi de 700 lei, 800 lei, 1.000 lei. Şi totuşi, am văzut rapoarte de 731 lei, evident, aberante”, a precizat el.

Ministrul a subliniat că plata orelor remediale pe luna aprilie 2021 a fost făcută integral.


loading...