Vacanţa de vară se scurtează cu două săptămâni. Ministrul Educaţiei: „Vom avea un vârf al pandemiei în aprilie”

Bucuria elevilor pentru vacanţa prelungită de Paşte va dispărea atunci când vor afla că vacanţa de vară se scurtează cu aceeaşi perioadă. Motivarea Guvernului este că vom avea un vârf al ratei de infectare exact în luna aprilie.

23 mart. 2021, 21:45
Vacanţa de vară se scurtează cu două săptămâni. Ministrul Educaţiei: „Vom avea un vârf al pandemiei în aprilie”

Vacanţa de vară se scurtează. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vacanţa de primăvară va fi prelungită şi că va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai. Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Naională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie. Consiliul Naţional al Elevilor consideră că decalarea Evaluării Naţionale şi creşterea duratei vacanţei de Paşte la aproape o lună va conduce la apariţia unei rupturi în procesul educaţional şi în ritmul de învăţare al fiecărui elev, fapt ce va avea consecinţe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naţionale. De asemenea, dezaprobă decizia Ministerului Educaţiei ca şcolile să rămână deschise şi după depăşirea pragului de incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 6 la o mie de locuitori şi reclamă lipsa de consultare.

Elevii nu sunt de acord ca şcolile să rămână deschise dacă rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori
Vacanţa de vară se scurtează. Finalul sem II se decaleaza 2 săptămâni ! Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se muta practic două  săptămâni din vacanța de vara in vacanța de primăvara.
Conform ministrului Cîmpeanu, în loc sa finalizam semestrul al II-lea pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie.

Care sunt excepţiile:
– elevii clasei a 8-a care termina pe 25 Iunie (in loc de 11 Iunie),
– elevii clasei a 12-a care termina 18 Iunie (în loc de 4 iunie) și
– Invatamantul profesional și tehnic care termina pe 23 Iulie (in loc de 9 Iulie)

Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni, respectiv 2 aprilie – 4 mai, deoarece vom avea un vârf al ratei de infectare cu coronavirus exact în această perioadă, însă și cursurile școlare se vor prelungi, în vară, cu două săptămâni, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Ne uităm cu toții la evoluția epidemiologică, din păcate nu este foarte greu de intuit că vom avea un vârf al ratei de infectare exact în luna aprilie. Dacă vom avea un vârf al ratei de infectare cred că este ușor de anticipat că nu vor fi prea multe locuri deschise în care să meargă (elevii în vacanță, n.r.). Școala se prelungește cu două săptămâni, vacanța, de asemenea, se prelungește cu două săptămâni, luna aprilie aveam oricum vacanța de Paște catolic și vacanța de Paște ortodox. Aceste două săptămâni de vacanță ar fi putut să fie două săptămâni de învățământ online. Dacă ar fi fost învățământ online, atâta vreme cât toată lumea e supărată pe învățământul online pentru că unii nu au tablete, alții nu au acces la internet, alții nu au profesori pregătiți, alții nu au profesori disponibili, această perioadă de învățămân online ar putea fi înlocuită cu prezența fizică. Punem în balanță aceste două variante. În felul acesta s-au judecat lucrurile. Pe de altă parte, dacă nu ar fi fost adoptată această variantă, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Şcolile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie. Examenul de Evaluare Națională 2021 se mută după Bacalaureat