Vacanța de vis s-a transformat într-o țeapă de mii de lei. Experiența trăită de doi bucureșteni după ce au închiriat o cabană

Doi bucureșteni au luat o țeapă de mii de lei după ce au închiriat o cabană de pe internet. Crăciunul de vis s-a transformat într-un coșmar pentru cei doi. Abia acum, IPJ Alba a efectuat percheziții în acest dosar.

31 ian. 2023, 18:28
Vacanța de vis s-a transformat într-o țeapă de mii de lei. Experiența trăită de doi bucureșteni după ce au închiriat o cabană
Ce șanse mai au cei doi bucureșteni să își recupereze banii?

Un bărbat din județul Alba a fost reținut pe 30 ianuarie, după ce a dat o țeapă de zile mari pe internet. Doi bucureșteni ar fi văzut online un anunț pentru închiriere unei cabane în Beiuș, județul Cluj. Cei doi au oferit, în luna decembrie a anului anterior, un avans în valoare de 4000 de lei pentru închiria pensiunea respectivă pentru perioada Crăciunului.

Bărbatul de 31 de ani din Câmpeni, Alba, a făcut tot posibilul să pară că este de încredere. Acesta a oferit inclusiv o factură, emisă de o firmă pe care acesta o administrează. În final, cei doi bucureșteni au aflat adevărul. Anunțul s-a dovedit a fi mincinos, iar conturile lor au fost golite de 4000 de lei. Astfel, Crăciunul care trebuia să fie unul de vis s-a transformat într-o serie de plângeri la poliție.

Citește și: Ţeapă cu sejur de Revelion. Mai mulți tineri au plătit 1.000 lei pentru cazare într-o cabană care nu există

„Se pare că, în luna decembrie a anului 2022, bărbatul ar fi postat, pe un site de internet, un anunţ mincinos prin care oferea, spre închiriere, pe perioada Crăciunului, o cabană situată în localitatea Beliş, judeţul Cluj”, arată comunicatul de preșă emis de emis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba .

Ce șanse mai au cei doi bucureșteni să își recupereze banii?

Autoritățile au efectuat cercetările necesare, iar în data de 30 ianuarie 2023 au fost efectuate percheziții atât la domiciliul suspectului, cât și la sediul firmei pe care acesta o administrează.

„La data de 30 ianuarie 2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, au efectuat două percheziţii, una la domiciliul unui bărbat de 31 de ani, din Câmpeni, bănuit de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi una la sediul unei societăţi comerciale administrată de acesta”, se arată în comunicatul de presă.

Sute de astfel de cazuri au fost sesizate în perioada sărbătorilor de iarnă. Tocmai din acest motiv autoritățile avertizează cetățenii să fie foarte atenți atunci când vor să își rezerve o vacanță. De asemenea, le este sugerat să se asigure că acele unități de cazare nu funcționează „la negru” și că sunt înregistrate conform legii.

Citește și: O mare țeapă face victime pe bandă rulantă. Toți românii cu smartphone sunt vizați (FOTO + VIDEO)