VACANŢA EXTREMĂ, concediul preferat al românilor. Cât costă un sejur la RAFTING

Publicat: Sâmbătă, 23 August 2014 08:39 // Actualizat: Sâmbătă, 23 August 2014 08:39 // Sursa: romaniatv.net

Iubitorii de sporturi de apă sau cei de sport în general pot opta în această vară pentru o vacanţă aventuroasă, nu la malul mării, ci pe cursurile râurilor care se pretează pentru rafting. Este vacanţa activă ce pare a fi preferata românilor, întrucât ponderea turiştilor autohtoni este mai mare decât a celor străini, comparativ cu alte vacanţe active.

Foto: metropotam.ro

Inconvenientul acestei vacanţe este că agenţiile din România nu vând, încă, pachete turistice cu masă şi cazare.

"Noi vindem doar serviciul de rafting. De cazare şi masă nu ne ocupăm. Cazarea în zonele unde se poate face rafting variază între 10 şi 25 de euro pe noapte, de persoană", a spus, pentru RomaniaTV.net, Komaromi Istvan, ghid rafting, administrator al site-ului whitewater.ro. Râurile pe care se poate face rafting la noi în ţară sunt Buzău, Jiu, Mureş, Arieş, Cerna şi Crişul Repede.

Cât costă rafting-ul

Preţul pentru o tură de rafting variază între 25 şi 45 de euro. În preţul plătit intră vesta de salvare, cască, costum şi încălţări din neopren. "Preţul variază în funcţie de gradul de dificultate al apei, precum şi de locaţia unde se desfăşoară", a menţionat Komaromi Istvan. Cele mai scumpe râuri pentru rafting sunt Buzăul şi Jiul, acestea oferind un grad de dificultate mai mare.

Citeşte şi Altfel de vacanţă. Concediul în care trebuie să parcurgi 30-70 de kilometri pe zi, pe bicicletă. Cât costă

Cum arată o tură de rafting

O tură de rafting începe cu echiparea participanţilor şi cu instructajul pe malul apei. După instructaj fiecare persoană va trebui să semneze o declaraţie de asumare a răspunderii. În momentul în care turiştii şi-au însuşit tehnicile de vâslire şi salvare se trece pe apă.

"La început o luăm uşor, se exersează comezile de la instructaj. După acesta o luăm la vale. Viteza de deplasare o alegem în funcţie de grup, nu ne grăbim niciodată, ne oprim de mai multe ori să ne odihnim şi să admirăm natura sau să facem poze", a explicat Komaromi Istvan.

Românii mănâncă rafting pe pâine

Faţă de alte vacanţe active rafting-ul pare a face vâlvă printre români.

Citeşte şi Atenţie de unde vă cumpăraţi vacanţa. ZECI de persoane au fost PĂCĂLITE de agenţiile de TURISM

"60-70% dintre cei care fac rafting sunt români. Restul sunt străini din Ungaria, Anglia, Danemarca, am avut chiar şi clienţi americani, dar nu veniseră special pentru rafting", a amintit Komaromi Istvan.

Românii nu dau năvală la vacanţele active nu că nu le-ar place aventura, ci din cauza preţurilor.

"Turiştilor români li se pare scumpă o vacanţă activă. Turiştii români preferă să meargă în străinătate cu banii pe care i-ar plăti pentru o drumeţie montană de şapte zile", a spus Marian Tîrlă, administrator al site-ului activetravel.ro, pentru RomaniaTV.net. O drumeţie montană cu şapte nopţi de cazare, cu pensiune completă poate ajunge la 750 de euro de persoană.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
concediu litoral rafting vacanţă vacanta activa vacanta altfel vacanţă pe bicicletă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 sep 17:30
...Anglia, Danemarca, am avut chiar si clienti americani, dar nu venisera special pentru rafting”, a amintit Komaromi Istvan, potrivit romaniatv.net.   Romanii nu dau navala la vacantele active nu ca nu le-ar place aventura, ci din cauza preturilor.   Articol...
23 aug 19:40
...o vacanţă aventuroasă, nu la malul mării, ci pe cursurile râurilor care se pretează pentru rafting. Citește mai departe…

...
23 aug 09:57
...această vară pentru o vacanţă aventuroasă, nu la malul mării, ci pe cursurile râurilor care se pretează pentru rafting. Citește mai departe... ...
23 aug 09:02
...O drumeţie montană cu şapte nopţi de cazare, cu pensiune completă poate ajunge la 750 de euro de persoană. >>>>Citeste tot >>>> ...
23 aug 09:00
...în această vară pentru o vacanţă aventuroasă, nu la malul mării, ci pe cursurile râurilor care se …read more ...
23 aug 08:44
... Iubitorii de sporturi de apă sau cei de sport în general pot opta în această vară pentru o vacanţă...
23 aug 08:44
... Iubitorii de sporturi de apă sau cei de sport în general pot opta în această vară pentru o vacanţă...
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H