Vacanţă în Grecia în timpul pandemiei de coronavirus. FORMULARUL online care trebuie completat începând de la 1 iulie

Turiştii care vor să călătorească în Grecia vor completa un formular online, cu 48 de ore înainte de a intra pe teritoriul statului elen. După completarea documentului, veţi primi un cod QR pe care îl veţi descărca în telefon sau îl veţi putea tipări pe hârtie pentru a fi scanat de Poliţia de Frontieră greacă, împreună cu documentele de călătorie. 
Romania TV
29 iun. 2020, 08:35
Vacanţă în Grecia în timpul pandemiei de coronavirus. FORMULARUL online care trebuie completat începând de la 1 iulie

Această procedură este menită pentru a fluidiza traficul de turişti la punctele de trecere a frontierei, dar şi pentru a avea o evidenţă detaliată a turiştilor care vin în Grecia.

Formularul este în limba engleză şi conţine întrebări despre datele personale, datele de contact ale turiştilor, precum şi întrebări despre sejur.

De la 1 iulie pentru a putea intra pe teritoriul Greciei, trebuie să completaţi o declaratie online pe urmatorul site: https://travel.gov.gr/#/form

Aici veţi completa date personale, inclusiv modalitatea cu care veţi sosi în Grecia, dar şi ţările vizitate în ultimele 15 zile.

Vei primi un număr (un cod QR) care trebuie prezentat la punctul de frontieră prin care intraţi în Grecia. Astfel, se va cunoaşte capacitatea de testare la fiecare punct de frontieră şi vor fi aleşi pasagerii cu cel mai mare risc de infectare pentru a fi testaţi. 

Regulile pentru persoanele care ajung cu maşina în Grecia

Toate persoanele care intră în țară trebuie să depună un formular de localizare a pasagerilor (PLF) completat la sosirea lor.
Pașaportul și controlul vamal sunt efectuate și codul QR unic de răspuns rapid (QR) al fiecărei persoane primite este verificat pe ecranul telefonului mobil sau pe formularul tipărit cu codul QR.
În funcție de codul acestora, persoanele care intră sunt direcționate de către personalul de securitate, fie către zona de screening sau au voie să își continue călătoria până la destinația finală din țară, primind instrucțiuni de la personalul de frontieră, cu privire la, în special, la acțiunile necesare în cazul în care apar simptome de infecții respiratorii, caz în care trebuie să contacteze imediat Centrul de operații al Organizației Naționale de Sănătate Publică (EODY). Dacă persoanele care sosesc intenționează să aibă multiple opriri în Grecia, trebuie să declare acest lucru și să raporteze destinația inițială și itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile. Unitățile mobile de sănătate EODY (KOMY) vor funcționa continuu la punctele de control la frontiera terestră.
Până când rezultatele screeningului devin disponibile, persoanele care sosesc care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarată pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele lor sunt introduse în sistemul de informații EODY, care este conectat la registrul COVID pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv. După finalizarea proiecției, aceștia intră în țară, primind instrucțiuni cu privire la auto-izolare până la anunțarea rezultatelor screeningului lor.
Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică/socială).

Protocol pentru pasagerii care sosesc cu avionul în Grecia

Sosirea pasagerilor la poarta de sosire.
Transfer în zona în care se află personalul de screening și verificare a codului QR unic de răspuns rapid pe care fiecare pasager îl afișează pe ecranul telefonului mobil sau în formularul QR tipărit.
Personalul de screening direcționează pasagerii, în funcție de codul QR al acestora, fie către zona de screening, fie spre ieșire (zona de cerere a bagajelor sau controlul pașaportului). Până când rezultatele screeningului devin disponibile, pasagerii testați pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 de către o echipă de sănătate instruită sunt obligați să se auto-izoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea proiecției, acestea sunt direcționate către ieșire.
Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică).

Protocol pentru pasagerii care sosesc pe mare în Grecia

Sosirea pasagerilor care intră pe jos la poarta principală de intrare.
Pasagerii care sosesc în vehicule sunt direcționați către poarta specială de intrare.
Toți pasagerii sunt transferați în zonele în care este localizat personalul de screening și verifică codul unic de răspuns rapid (QR) pe care fiecare pasager îl afișează pe ecranul telefonului mobil sau în formularul QR tipărit.
În funcție de codul QR al pasagerilor, personalul de screening fie îi direcționează către zona de screening, fie îi permite să intre în țară. Până când rezultatele screeningului devin disponibile, pasagerii care sunt testați pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 de către o echipă de sănătate instruită sunt obligați să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea proiecției, li se permite să intre în țară.
Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de prevenire necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică).

Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce condiţii trebuie să respecte turiştii după 1 iulie

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Cum arată, de fapt, buletinul de vot la alegerile prezidențiale 2025, turul 1. Află totul despre votare
Capital.ro
Taxa care se majorează de la 1 iunie. Cei care stau la curte achită obligatoriu în fiecare lună
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Sondaj comandat de Nicușor Dan înaintea primului tur. Luptă strânsă între candidați pentru locul doi
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
O nouă nebunie pe TikTok. Ferește-ți copiii de așa ceva!
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
ULTIMUL SONDAJ, înainte de alegerile prezidențiale Ce răsturnare de situație! Lupta pentru primele locuri este extrem de strânsă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-au tăiat banii. Ordin revoltător venit în România de la Primărie: Pedeapsă colectivă!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Topul celor mai sigure țări în cazul unui conflict global. Unde să ne refugiem în cazul celui de-al Treilea Război Mondial
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile