VACANŢĂ ÎN TIROL: Descoperă cu ce te poţi răsfaţa din punct de vedere culinar în vacanţa de schi

Austria oferă o experienţă culinară completă pentru gurmanzi, iar specialităţile din Tirol nu sunt o excepţie. De la şnaps şi caşcaval până la ţuica din sfeclă, în Tirol puteţi descoperi şi gusta specialităţile culinare din inima Alpilor.

RomaniaTV.net
28 nov. 2014, 18:58
VACANŢĂ ÎN TIROL: Descoperă cu ce te poţi răsfaţa din punct de vedere culinar în vacanţa de schi

Caşcavalul din Zillertal, merele Oberlan, şnapsul sau sfecla Krautinger sunt doar unele dintre specialităţile ce pot fi găsite în Tirol.

În Tirol, fructele dulci cultivate aici se transformă în şnaps. Berea şi vinul au fost importate din locuri îndepărtate, în timp ce şnaps-ul a fost făcut de tirolezi, uneori şi din cartofi sau sfeclă.

În inima Alpilor, doar în satul Stanz se găsesc 60 de distilerii şi 150 de gospodării care produc şnaps. Pentru a savura şi pentru a vedea cum se obţine şnapsul din fructe, distileriile din Stanz se pot vizita.

În plus, carnea din Tirol este un deliciu culinar, care îmbină savoarea cu prospețimea şi originalitatea. La aceste specialităţi locale se alătură slănina tiroleză. Înscrieţi-vă într-o excursie culinară şi lăsaţi-vă surprinşi de varietatea produselor din carne.

Printre alte delicatese naturale din Tirol se numără şi carnea delicată şi aromată a mielului de munte. În plus, carnea taurului de munte Schmirntaler este cunoscută pentru fibra delicată şi moale.

Mai puteţi găsi şi alte specialităţi afumate, cum ar fi şunca tiroleză gustoasă sau cârnaţii afumaţi, picanţi vânătoreşti, care trebuie neapărat încercate.

Unii locuitori din Tirol servesc brânză în loc de pâine, iar această specialitate tiroleză se produce din lapte de vacă, oaie sau capră.

În anumite regiuni se produc renumite specialităţi de brânzeturi:

– În Kaiserwinkl puteţi savura delicioasa brânză naturală Heumilchkase

Im Alpbachtal, unde producătorii de brânză montană din Tirol folosesc numai ingrediente naturale, aici aditivii nefiind permişi

– În Zillertal găsiţi brânza Schmugllerkase.

Mai multe informaţii şi oferte de vacanţă gasiţi aici: www.visittirol.ro.