Vacanţă Paşte 2022. Cât costă un sejur la Hotelul Marea Neagră din Sinaia

Tot mai mulţi români vor petrece sărbătorile pascale pe Valea Prahovei. Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDTP), anunţa că la începutul lunii aprilie gradul de ocupare era de peste 80%.

18 apr. 2022, 21:12
Vacanţă Paşte 2022. Cât costă un sejur la Hotelul Marea Neagră din Sinaia

Vacanţă Paşte 2022. Hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit oferte pentru toate buzunarele pentru românii care vor să petreacă sărbătorile de Paşte la munte.

Vacanţă Paşte 2022. Ce oferte au pregătit hotelierii de pe Valea Prahovei

Hotelul Marea Neagră din Sinaia are trei stele, iar un sejur în perioada 21-25 aprilie costă 1.480 lei. Preţul include trei nopţi de cazare în camera dublă standard şi mic dejun. De asemenea, pachetul conţine şi întâmpinarea în noaptea de Înviere cu produse tradiţionale, prânz festiv de Paşte cu Open Bar şi muzică DJ.

Un sejur de trei nopţi la Hotel Internaţional de patru stele din Sinaia, în perioada 22 – 25 aprilie, costă 2.460 de lei şi are inclus şi micul dejun. Pentru camera dublă deluxe, trei nopţi costă 2.910 de lei, iar patru nopţi costă 3.510 lei. În acest preţ sunt incluse primirea cu ouă, cozonac şi vin roşu în noaptea de Înviere, brunch Pascal în 24 aprilie 2022, acces la Centru SPA şi loc de joacă interior special amenajat pentru copii.

Citeşte şi Paşte 2022. Sărbători Pascale sub semnul austerităţii. Coşul de Paşte, mai scump cu 83 de lei faţă de anul trecut

Cine preferă pensiunile, trebuie să ştie că Vila Camelia din Sinaia are, de asemenea, ofertă pentru sărbătorile de Paşte. În perioada 22-26 aprilie cazarea în camera dublă costă  1.225 lei de persoană. Oferta include mic dejun, întâmpinarea cu ouă roşii, vin, cozonac în noaptea de Înviere, cina în prima zi de Paşte şi taxele locale, muzică live şi brunch tradiţional a doua zi de Paşte.

Şi Hotel Carpathia din Sinaia are o ofertă specială pentru turiştii care le trec pragul de Paşte. Vor beneficia de 10% reducere, preţul pachetului pentru trei nopţi în camera dublă matrimonială fiind de 2.340 lei, redus de la 2.601 lei. Preţul include primirea tradiţională cu ouă roşii, vin şi cozonac în Noaptea Învierii, masă pascală în 24 aprilie 2022, cu meniu tradiţional, program artistic şi muzică live şi brunch în data 25 aprilie 2022, acces gratuit centru SPA.

Copiii care au până în 2 ani beneficiază de gratuitate la cazare şi masă în cameră cu 2 adulţi plătitori fără a se solicita pat suplimentar, iar pentru cei cu vârste între 2-7 ani neîmpliniţi se achită tariful de 410 lei/copil/sejur. Preţul include cazarea în camera părinţilor şi serviciile de masă – fără pat suplimentar. Pentru copiii între 7 şi 12 ani se achită tariful de 600 lei/copil/sejur. Preţul include cazarea în camera părinţilor şi serviciile de masă şi pat suplimentar. Copiii peste 12 ani şi adulţii achită 800 lei/sejur, include masă şi pat suplimentar.

De reţinut că toate aceste unităţi de cazare pentru ofertele Sărbătorii Pascale primesc plata şi prin carduri sau tichete de vacanţă.

Mai mult, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDTP) anunţă că la spitalul Sandconfind din Poiana Câmpina tratamentele se pot plăti cu tichete de vacanţă.

„Valea Prahovei dispune de numeroase activităţi la care pot opta turiştii, precum vizitarea castelelor şi a cetăţii Râşnov, Dino Park, Parcul de Aventură sau Parcul Acvatic din Braşov, închirieri ATV-uri, drumeţii montane, mountain bike, închiriere şi plimbări off-road, vizită la Rezervaţia de urşi de la Zărneşti sau lecţii de călărit”, a menţionat Gabriela Oprea, sales manager al touroperatorului Accent Travel & Events, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Program mall-uri de Paște 2022. Cum funcționează centrele comerciale din București

Ofertele Agenţiilor de turism pentru Paşte

Agenţia Hello Holidays organizează anul acesta mai multe programe pentru sărbătorile Pascale, oferind turiştilor vacanţe individuale, sejururi şi circuite.

„Urmare a faptului că restricţiile impuse în perioada pandemiei au fost ridicate, agenţia Hello Holidays organizează anul acesta mai multe programe de Paşte, comparabil cu anul trecut. Am încercat să oferim turiştilor vacanţe individuale, sejururi şi circuite autocar, dar şi programe de avion către destinaţii diverse, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Turiştii caută relaxarea şi ieşirea din cotidian, alături de familie, de prieteni, în condiţii de călătorie cu mult simplificate faţă de ultimele luni. Sunt mai numeroase rezervările pentru grupuri de mai mult de patru persoane faţă de altă dată, ceea ce arată că au planificat din timp vacanţa de Paşte, că îşi doresc să călătorească alături de cei dragi. Turiştii caută confort, pensiuni şi hoteluri unde să se simtă bine, tradiţiile de Paşte ori programe care să le facă ieşirea plăcută”, a spus Denisa Oprea, director de marketing Hello Holidays.

Şi agenţia Iri Travel a pus la bătaie o serie de oferte în perioada Sărbătorilor Pascale în staţiunile montane din România, cele mai solicitate fiind Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, Buşteni, Azuga şi Bran. De exemplu, în Sinaia sau Predeal, 3 nopţi de cazare pentru o cameră dublă, cu mic dejun şi prânz festiv, pornesc de la 1.401 lei. La un hotel de 4 stele din Poiana Braşov, o cameră costă, la 3 stele, 2.199 de lei cu mic dejun şi cină festivă incluse.

„La munte, pentru Valea Prahovei, gradul de ocupare este de peste 85%. Totuşi, în total, dacă avem o privire de ansamblu, rezervările de Paşte pentru acest an se situează la circa 50% faţă de 2019, deşi mai bine decât în ultimii doi ani, caracterizaţi de pandemie”, a apreciat Lucian Bădîrcea, director general IRI Travel.

În Sinaia, la Hotel Excelsior Boutique 3 stele preţul pentru 3 nopţi de cazare este de 1.401 lei camera dublă cu mic dejun şi prânz festiv, la Hotel Marea Neagră 4 stele – 1.451 lei, Hotel Peştera (Cota 1610 m) 4 stele – 1.728 lei, dar cu demipensiune.

La Hotel Cumpătu 4 stele preţul pentru trei nopţi de cazare ajunge la 3.114 lei în camera dublă cu mic dejun şi prânz festiv.

În Buşteni, preţurile încep de la 1.932 de lei pentru trei nopţi de cazare la Hotel Iri 3 cu demipensiune, dar pot ajunge şi la 2.392 lei cu mic dejun şi prânz festiv.

În Predeal, românii pot scoate de la 1.413 lei pentru trei nopţi de cazare şi mic dejun, până la 1.979 lei cu mic dejun şi cină pascală, în Azuga sunt oferte de 3.625 lei pentru trei nopţi de cazare şi mic dejun inclus, la un hotel de trei stele şi de 3.988 lei la unul de patru stele cu demipensiune şi prânz festiv, în Poiana Braşov, preţul pleacă de la 2.018 lei pentru 3 nopţi cu mic dejun şi prânz festiv la un hotel de trei stele, dar şi de 2.605 lei la unul de patru cu mic dejun şi cină festivă, iar la Bran ofertele Iri travel sunt pentru Hotel Wolf2 4 stele – 2.972 lei/3 nopţi de cazare în camera dublă cu mic dejun şi prânz festiv, iar la Inn Cuisine 3 stele – Casa Din Bran – 2.584 lei cu meniu complet şi masă festivă.

Agenţia Alltur oferă sejururi de Paşte în Predeal la preţuri ce pornesc de la 884 de lei/două persoane pentru trei nopţi până la 1.302 lei/camera/3 nopţi, la pensiuni de 3 stele, iar pentru cazarea la 4 stele turiştii vor trebui să scoată din buzunar şi 2.183 de lei pentru o cameră.

Dacă pensiunea Alimar (3 stele plus) cere 884 de lei pentru 3 nopţi de cazare în perioada 22 – 25 aprilie, la Hotel Noblesse (3 stele) camera va costa 1.302 lei în aceeaşi perioadă, dar va avea şi mic dejun. O cameră pentru 4 persoane va ajunge la 2.569 lei, de asemenea cu mic dejun.

La Hotel Elexus (de 4 stele) – fostul Hotel Predeal – cazarea în perioada Sărbătorilor Pascale costă 2.183 de lei pentru 2 persoane 3 nopţi, iar la Casa Ana (3 stele) – 1.090 de lei.

La Sinaia, turiştii vor plăti 1.237 lei pentru o cameră la Palace Sinaia (4 stele)/3 nopţi, cu mic dejun, iar la Hotel Internaţional 1.708 lei, tot cu mic dejun inclus.

Şi în cazul acestei agenţii, vacanţele de Paşte se pot plăti cu vouchere de vacanţă.