Vacanţă Paşte 2022. Dragoş Anastasiu, vicepreşedintele Alianţei pentru Turism: „Ne aşteptăm ca preţurile la cazări să crească”

Dragoş Anastasiu, vicepreşedintele Alianţei pentru Turism, anunţă că anul acesta preţurile la cazare pentru vacanţa de Paşte vor fi cu 10-20% mai mari decât anul trecut.

22 mart. 2022, 16:38
Vacanţă Paşte 2022. Dragoş Anastasiu, vicepreşedintele Alianţei pentru Turism: „Ne aşteptăm ca preţurile la cazări să crească”

Vacanţă de Paşte 2022. Vicepreşedintele Alianţei pentru Turism a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că preţurile la cazări vor creşte anul acesta, din cauza scumpirii energiei şi a produselor alimentare.

Vacanţă de Paşte 2022. Veşti proaste pentru români. Se scumpesc cazările

Dragoş Anastasiu anunţă că la începutul anului, intereseul pentru vacanţa de Paşte a fost mai mare faţă de anul 2019. Vicepreşedintele Alianţei pentru Turism spune că turismul românesc nu va avea de suferit din cauza conflictului din Ucraina.

Citeşte şi Restricţii anticovid în România? Anunţ îngrijorător înainte de Paşte 2022

„La începutul anului, interesul (pentru vacanţa de Paşte) a fost peste anul trecut şi peste 2019, pentru că lumea vrea să se mişte. A apărut conflictul din Ucraina şi a venit o reacţie emoţională de aşteptare, ca să spun aşa, dar vedem că lucrurile încep să se încălzească şi suntem cumva la 40-50% faţă de aşteptările noastre şi faţă de ce ar fi fost înainte de declanşarea războiului. Dar eu cred că pe ultima sută de metri românii vor veni, vor înţelege că suntem o ţară sigură, că nu se întâmplă nimic, că viaţa e bine să meargă înainte şi din acest punct de vedere sunt optimist.

Am văzut această reacţie emoţională şi în alte ţări. În Germania, reacţia a fost de minus 50%, la noi a fost minus 90%, că suntem mai aproape, dar lumea pe de o parte se obişnuieşte cu ştirile, pe de altă parte înţelege că suntem o ţară sigură şi că nu se va întâmpla nimic aici la noi, suntem NATO şi asta trebuie să fie clar pentru toată lumea”, a precizat Dragoş Anastasiu, potrivit DCNews. 

Reprezentantul Alianţei pentru Turism susţine că un impact mare asupra preţurilor îl au facturile la energie, care au dus la scumpiri în lanţ pentru alte produse.

„Va trebui să vedem ce se întâmplă pe zona alimentară şi ne aşteptăm să fie un impact destul de mare pe preţul de achiziţie pentru ce avem noi nevoie ca să facem turism. Deci ne aşteptăm ca preţurile să crească. Eu sper să nu crească exagerat, sper să rămână undeva la 10-20% creştere de preţuri şi să nu fie peste, dar va trebui să vedem ce se întâmplă cu fluxurile alimentare şi tot ce se întâmplă pe zona de energie. Cu siguranţă aceste scumpiri se vor vedea, nu trebuie să ne ascundem, ci trebuie să fim sinceri, vor fi creşteri de preţuri”, a mai spus vicepreşedintele Alianaţei pentru Turism.

Citeşte şi Vacanţa de Paşte 2022. Când începe vacanţa de primăvară şi câte zile libere vor avea elevii