Vacanţe 2020. Se transmite coronavirus prin apa mării? Răspunsul medicilor

Fără bufet suedez si fără prosoape lipite pe plajă. Sunt cateva dintre schimbarile de care am putea avea parte anul acesta in vacanta de la mare. Sunt schimbari importante ce se petrec in turism.

27 apr. 2020, 06:34
Vacanţe 2020. Se transmite coronavirus prin apa mării? Răspunsul medicilor

CONCEDII 2020. Vara este aproape și cu siguranță toți așteptăm o baie în mare, după atât de mult de stat în casă. Pandemia însă a creat panică, iar oamenii se întreabă dacă prin apa mării se poate transmite coronavirus. Raspunsul medicilor a fost elaborat dupa câteva studii făcute de Institutul Superior de Sănătate și Ministerul Sănătății din Italia, notează publicația Corriere della Sera.

Institul Superior de Sănătate din Italia a analizat apa mării și studiul relevă că virusul poate fi transmis în anumite zone periculoase, pe care le-a descris meticulos. Specialistii de la „Salvamento”, spun că cel mai periculos loc este acolo unde se devarsă apele pluviale, adică cele de la consumatorii casnici.

În zona deversării există micro organisme precum materia fecală prin care se poate transmite coronavirus. Prin urmare înotătorii sunt sfătuiți să nu înoate în zonele respective.

Belgia se pregăteşte să ridice gratual restricţiile pentru coronavirus. Din mai se vor redeschide magazinele şi scolile

Virusul nu se poate transmite, însă, prin apa mării. Acesta se transmite doar viral. Adica trebuie păstrată o distanță de siguranță și în timp ce facem baie în mare.

Experții Italieni au concluzionat, baia este sigură în largul mării, nu lângă conducele de deversare și cu pastra distanta dintre înotători. Cel mai probabil autoritățile vor izola zonele respective și nu vor permite accesul în zona de deversare.

„Virusul este prezent, de fapt, la un nivel critic, doar în zonele marine învecinate deversărilor și în apele uzate cu deşeuri organice, din cauza transmiterii prin fecale, aşa cum se întâmplă și în cazul altor virusuri și bacterii”, explică Alfredo Rossi, medic și director de sănătate la Società Nazionale di Salvamento.

Mai multe detalii, pe huff.ro

După ce vor înceta restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, hotelurile și restaurantele se vor deschide în jurul datei de 1 iunie. 

Anunțul a fost făcut de către Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Română-Germane (AHK România).

„O perioadă de timp, probabil că nimic nu va mai fi la fel, după 15 mai. Hotelurile nu au fost închise oficial niciodată. Restaurantele au fost închise. Hotelurile vor putea fi frecventate începând din 15 mai. Vine și sezonul…

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020. Veste bună pentru bugetari, în plină pandemie de coronavirus. Până când se prelungesc voucherele 

România turistică este o Românie profund sezonieră și dacă toți hotelierii de pe litoral și din Delta Dunării vor pierde acest sezon va fi foarte, foarte greu pentru ei”, a spus Dragoș Anastasiu.

Numai că, nu trebuie să ne mai așteptăm ca servirea să mai fie la fel ca înainte de pandemie. „Eu cred că va fi turism în România începând din luna iunie – iulie, dar va fi altfel. Sunt foarte mulți care fac eforturi și să știți că sunt standarde noi de igienă. Am rămas plăcut surprins cât de multă preocupare pentru implementarea lor este deja de vreo 3-4 săptămâni.

Veți vedea că hotelurile și restaurantele din România se pregătesc intens și va fi un alt fel de a fi împreună acolo, dar vom fi deschiși și cred că lucrurile se vor relua începând din 1 iunie”, a spus Anastasiu.

Acesta este de părere că unitățile de cazare și restaurantele ar putea schimba modul în care se va servi masa, precum și felul în care vor fi împărțite locurile pe plajă.

„S-ar putea ca anul acesta, în România, să nu mai vedem neaparat bufetul suedez la micul dejun, ca să nu mai stăm la coadă și să ni se servească la masă. S-ar putea să vedem din ce în ce mai multă servire în camere, să nu mai putem să intrăm toți într-un restaurant și să fim obligați să scoatem jumătate din mesele de acolo. 

S-ar putea să nu mai putem să punem mesele împreună ca să stea mai mult de o familie la masă”, este de părere președintele Camerei de Comerț Română-Germane.

Nici mersul la plaja nu va mai fi ca în trecut. „S-ar putea să vedem măsuri de dezinfecție puternice la fiecare schimb de masă, să avem inclusiv oameni care vin să ne servească la masă care să poarte măști.

N-am fost obișnuiți cu o astfel de viață și un astfel de a face turism, dar cu siguranță ne vom obișnui. Probabil că nici pe plajă nu vom mai putea pune cearceaf lângă cearceaf și va trebui să ne distanțăm cumva unii de ceilalți”, susține Anastasiu. 

Deocamdată nu se știe clar dacă hotelurile și restaurantele se vor redeschide de la 1 iunie. Cert este că după 15 mai se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, potrivit fanatik.ro