Vacanţe cu buget redus. Top 10 al celor mai ieftine oraşe de vizitat GALERIE FOTO

Site-ul turistic TripAdvisor a făcut un top al celor mai ieftine oraşe de vizitat în această vară, vârful ierahiei fiind dominat de oraşe din Asia de Sud-Est. În clasamentul primelor 10 figurează şi trei oraşe din Europa.

18 iun. 2014, 10:54

Capitala Vietnamului, Hanoi, este orașul cel mai ieftin de vizitat în această vară, indică un studiu realizat de cunoscutul site de călătorii TripAdvisor. Două persoane vor plăti pentru o noapte în capitala Vietnamului 91.70 de lire sterline, în timp ce Londra, cel mai scump oraș pentru turiști, costurile se ridică la 311,80 lire sterline. Studiul anual TripIndex Cities a comparat costul unei seri în oraș și al unei nopți de cazare în 48 de orașe turistice.

Vezi şi Topul destinaţiilor romantice la mare

Pentru a determina ce locații ar putea fi considerate cele mai ieftine, studiul a calculat costurile tipice pentru două persoane care se bucură de un cocktail la un hotel de cinci stele, iau cina în oraș, folosesc de două ori taxiul și se cazează o noapte la un hotel de patru stele, între lunile iunie și august.

Citeşte şi Unde poţi să savurezi cele mai ieftine beri din lume: Topul oraşelor

Stațiunea Cancun, din Mexic, este cea mai accesibilă pentru băuturi, în condițiile în care două cocktailuri vodka martini costă în medie 2,02 de lire, prin comparație cu Parisul unde aceeași consumație poate costa de 15 ori mai mult.

În ceea ce privește masa, rezultatele arată că o cină în Hanoi pentru două persoane ar costa în medie 20,49 de lire, în timp ce la Stockholm, aceasta este de cinci ori mai scumpă — în medie 102,57 de lire.

Top 10 oraşe ieftine de vizitat în vara lui 2014:

10. Budapesta (Ungaria)

9. Praga (Cehia)

8. Kuala Lumpur (Malaezia)

7. Mumbai (India)

6. Cape Town (Africa de Sud)

5. Sofia (Bulgaria)

4. Bangkok (Thailanda)

3. Sharm el Sheikh (Egipt)

2. Jakarta (Indonezia)

1. Hanoi (Vietnam)