Vacanţe la conace de lux din România. Cât costă o astfel de escapadă

Pensiunile şi hotelurile tradiţionale par să fie demodate. Tot mai mulţi turişti români şi străini aleg să îşi petreacă vacanţele la castel sau conac. Cele mai căutate sunt cele din Transilvania. 

27 mai 2016, 07:40
Vacanţe la conace de lux din România. Cât costă o astfel de escapadă

Preţurile pentru cazarea la un castel sau la un conac din ţara noastră pot fi cu până la 15% mai mari decât la un hotel cu acelaşi grad de confort, potrivit unei analize făcute de hotelguru.ro, informează România TV.

Citeşte şi STUDIU. Abuzul de tehnologie poate provoca neînţelegeri în cuplu

Chiar şi aşa, aceste oferte sunt la mare căutare. Pe lista celor mai solicitate castele se numără şi Templul Cavalerilor Vălişoara. Preţurile pentru o noapte de cazare variază între 160 de lei şi 200 de lei pentru o cameră dublă, tarifele incluzând şi micul dejun.

Un alt punct fierbinte pe harta turiştilor este Castelul Daniel din Covasna. Aici, preţul pentru o noapte de cazare porneşte de la 250 de lei. Camerele vă aruncă direct în istorie, pereţii fiind decoraţi cu picturi de secol 17, paturi cu baldachin şi draperii grele din catifea.

Citeşte şi Un milion de români au vizitat Bulgaria în 2015. Ei au cheltuit în ţara vecină peste un miliard de euro

Şi castelul Prinţul Vânător are camerele pline mai tot timpul anului, fiind un loc care aminteşte de legendele româneşti din secolele trecute. Preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la aproximativ 250 de lei. Pe lângă decorul impresionant, meniul este unul extravagant. Aici puteţi servi escalop cu cerb sau urs cu ananas.