Vaccin Covid-19. Regina Marii Britanii va „aștepta la coadă” vaccinarea

Vaccin Covid-19. Regina Marii Britanii ar urma să fie vaccinată în câteva săptămâni. Monarhul, în vârstă de 94 de ani va "aștepta la coadă”, împreună cu prinţul Philip, de 99 de ani, în timpul primului val de injecții rezervate persoanelor peste 80 de ani și rezidenților de îngrijire la domiciliu.

06 dec. 2020, 13:30
Vaccin Covid-19. Regina Marii Britanii va „aștepta la coadă” vaccinarea
Regina Marii Britanii va "aștepta la coadă" vaccinarea

Vaccin Covid-19. Regina Marii Britanii o să primească injecţia împotriva coronavirusului în decurs de câteva săptămâni, iar apoi va trebui să declare faptul că s-a vaccinat pentru a încuraja mai mulți oameni să accepte vaccinul. Monarhul de 94 de ani, cât și prințul Philip, în vârstă de 99 de ani,  nu vor primi tratament preferențial, ci vor „aștepta la coadă” până le va veni rândul, scrie Daily Mail.

Experții în sănătate publică consideră că, dacă cuplul ar ieşi public în legătură cu acceptul vaccinului, ar putea combate dezinformarea răspândită de conspiraţionişti şi s-ar reduce populația care refuză vaccinul. Sunt, de asemenea, în discuții cu prințul Charles și William, în ceea ce priveşte publicitatea programului de vaccinare.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a a Angliei a apărut prima dată în public purtând mască

Vaccin Covid-19. Regina Marii Britanii nu primeşte tratament preferenţial

Pentru a evita orice acuzație de tratamente preferenţiale, membrii Familiei Regale vor fi vaccinaţi în același timp cu alţi oameni din grupele lor de vârstă. Asta înseamnă că este puțin probabil ca ducele și ducesa de Cambridge să fie vaccinați până anul viitor, când cei de peste de 30 de ani se pot injecta.

William a urmărit îndeaproape progresul vaccinului dezvoltat de o echipă de la Universitatea Oxford. El a vizitat laboratorul lor de cercetare în iunie, iar luna trecută i-a felicitat public atunci când s-a constatat că vaccinul lor este eficient la 90%.

Regina Marii Britanii va domni „până la moarte”

Regina Elisabeta a Marii Britanii intenţionează să domnească „până la moarte”. Potrivit unor surse apropiate familiei regale, monarhul este de părere că ”abdicarea este un cuvânt urât și nu ar trebui pronunțat în prezența ei”.

Citeşte şi: Regina Marii Britanii este furioasă! Gestul care a scos-o din minţi FOTO

Regina Elisabeta a Marii Britanii nu va abdica niciodată, pentru că ”pur și simplu nu este în ADN-ul ei să-și abandoneze oamenii și slujba”, consemnează Vanity Fair.

Potrivit aceloraşi surse, regina Elisabeta este implicată în celebrarea jubileului de platină de anul viitor și este puțin probabil să marcheze împlinirea vârstei de 95 de ani cu renunțarea la tron: ”Când era tânără, a jurat să domnească până la moartea ei și asta intenționează să facă”.

Această veste vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, comentatorul regal, Robert Jobson, declarat pentru True Royalty TV că Regina va abdica anul viitor: ”Nu cred că vrea să o facă dar, sincer, cum să te uiți în ochii fiului tău și să-i spui că nu va fi niciodată Rege?”.