Vaccin COVID-19. Ţara care a început deja vaccinarea populaţiei

Vaccin COVID-19. Rusia a început deja vaccinarea anti-covid a populaţiei. Primul lot de vaccin rus Sputnik V împotriva coronavirusului a fost livrat Spitalului Domodedovo, în sudul Moscovei.

30 nov. 2020, 19:56
Vaccin COVID-19. Ţara care a început deja vaccinarea populaţiei
Vaccin covid-19. Rusia a început vaccinarea populaţiei

Vaccin COVID-19. Spitalul Domodedovo din sudul Moscovei anunţă că cei care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului trebuie să se înscrie pe un site guvernamental şi să se prezinte în aceeaşi zi cu un rezultat negativ al unui test de depistare covid-19. De asemenea, aceştia trebuie să mai aibă asupra lor şi documente de identitate.

Vaccin COVID-19. Rusia anunţă că vaccinul Sputnik-V prezintă o eficienţă de 92% împotriva COVID-19

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19

, Sputnik-V, are o eficienţă de 92%, au anunţat creatorii vaccinului, Fondul Suveran Rus (RDIF) şi Institutul Gamaleia. Anunţul vine la două zile după ce laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor are o eficacitate de peste 90%.

Citeşte şi Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului declanşează o reacţie imunitară. Rezultatele studiului The Lancet despre Sputnik-V

„Analiza statistică a 20 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, cazuri repartizate între persoanele vaccinate şi cele care au primit un placebo, arată un nivel de eficienţă de 92% a vaccinului Sputnik-V după (administrarea) celei de a doua doze”, au anunţat Fondul Suveran Rus şi Institutul de Cercetare Gamaleia.

RDIF dă asigurări că va furniza toate datele necesare autorităţilor de reglementare naţionale ale ţărilor care doresc să achiziţioneze vaccinul Sputnik-V.

Anunţul de miercuri are loc după ce Pfizer şi BioNTech au anunţat că au produs un vaccin anti-covid cu eficienţă de 90%.