Vaccinare anti-covid. 60% dintre spanioli refuză să se imunizeze

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul pentru Studii Sociologice (CIS), 60% dintre spanioli nu vor să se vaccineze împotriva coronavirusului.

22 dec. 2020, 10:32
Vaccinare anti-covid. 60% dintre spanioli refuză să se imunizeze

Vaccinare anti-covid. Potrivit sondajului realizat de CIS, numărul spaniolilor dispuşi să facă vaccinul împotriva COVID-19 de îndată ce acesta va fi disponibil a ajuns la 40%, în creştere faţă de 37% într-o cercetare anterioară, dată publicităţii în urmă cu o lună, informează Reuters, citat de Agerpres.

Ca urmare a unei noi creşteri a numărului infectărilor în ultimele două săptămâni, alţi 16,2% dintre participanţii la sondaj au spus că sunt dispuşi să se imunizeze dacă vaccinul ”are garanţii, dacă este testat, dacă este sigur”.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-9 decembrie pe un eşantion de 3.800 de persoane.

Vaccinare anti-covid. Campania voluntară de imunizare debutează în Spania pe 27 decembrie

Campania voluntară de vaccinare este estimată să debuteze în Spania pe 27 decembrie şi să aibă drept rezultat imunizarea a circa 20 de milioane de persoane până în mai sau iunie 2021.

Citeşte şi Copiii sub 16 ani nu vor fi vaccinaţi anti-COVID. Şeful campaniei de vaccinare explică de ce sunt iertaţi

Spania a fost una dintre ţările europene cele mai grav afectate de pandemie. Vineri au fost raportate 149 de decese, bilanţul total al victimelor pandemiei ajungând la 48.926, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii. Numărul cazurilor a crescut cu 11.815, în total de la începutul pandemiei fiind înregistrate 1.797.236 de cazuri de coronavirus în Spania.

Vaccinarea anti-COVID va începe pe 27 decembrie în România. Ciucă: Avem tot ce ne trebuie

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, luni, că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID în România începând cu data de 27 decembrie şi i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să aibă încredere în acest demers.

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat Nicolae Ciucă, prezent la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, realizat în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.