Vaccinare anti-covid în România. Jumătate dintre profesori vor să se vaccineze

Vaccinare anti-covid în România. Ministrul Educaţiei a anunţat, miercuri, că aproape jumătate dintre profesori vor să se vaccineze anti-coronavirus.

13 ian. 2021, 23:04
Vaccinare anti-covid în România. Jumătate dintre profesori vor să se vaccineze
Vaccinare anti-covid în România. Jumătate dintre profesori vor să se vaccineze

Vaccinare anti-covid în România. Sorin Cîmpeanu spune că aproape 50 la sută din personalul din învăţământul preuniversitat îşi doreşte să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Vaccinare anti-covid în România. Profesorii vor să se vaccineze

„Am urmarit situatia curenta, aproape 50% din personalul din invatamantul preuniversitar doreste, iar universitarul a ajuns la peste 60%, excluzand cadrele didactice care sunt si medici si s-au vaccinat deja”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3. 

Autoritățile urmează să decidă dacă elevii se vor întoarce în bănci de la 8 februarie, când începe semestrul II, sau dacă școala online va continua.

Citeşte şi Reacţiile adverse ale vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila: Nu s-au inregistrat reacţii care să pună viaţa în pericol

Reamintim că 13.821 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech în ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse, miercuri, la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor.

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, din 27 decembrie 2020 până în prezent, a ajuns la 154.268.

De asemenea, autorităţile au anunţat că număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare în ultimele 24 de ore este de 60, dintre care 21 au fost reacții de tip local şi 39 reacții generale.

evii se vor întoarce în bănci de la 8 februarie, când începe semestrul II, sau dacă școala online va continua.