Vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiţă a spus când se face a treia doză de vaccin

Valeriu Gheorghiţă a explicat în ce situaţie s-ar putea face şi a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului. Medicul militar a spus că doar prin vaccinare putem să ţinem virusul sub control.

24 iun. 2021, 11:00
Vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiţă a spus când se face a treia doză de vaccin
Vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiţă a spus când se face a treia doză de vaccin

Vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiță a declarat că s-ar putea evita administrarea celei de-a treia doză de vaccin, dacă s-ar crea imunitate colectivă la nivel naţional.

Vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiţă, anunţ despre cea de-a treia doză de vaccin

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă face declaraţii alarmante: „La sfârşitul lui august, 9 din 10 cazuri de Covid vor fi cu tulpina Delta”

„Este posibil să nu fie nevoie să mai fac a treia doză de vaccine, dacă avem populație vaccinate într-un număr mare cu schema complete…(…) să avem imunitate colectivă, adică 60%-70%. Imunitate colectivă avem prin vaccinare și prin trecerea prin boală. Sigur, trecerea prin boală nu oferă o imunitate suficientă, ci doar 3-6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Aleph News.

Coordonatorul campaniei de vaccinare se arată îngrijorat de faptul că românii nu se mai vaccinează împotriva coronavirusului.

„În momentul acesta este o scădere vizibilă a numărului de persoane care se vaccinează cu prima doză. Cred că sunt câteva motive. În primul rând oamenii care au fost convinși de beneficiile vaccinării s-au vaccinat deja.

Sunt oameni care sunt în general complet dezinteresați de vaccinare. Apatie de vaccinare. Sunt oameni care nu sunt interesați și nu sunt preocupați în general de problema stării de sănătate, de a se controla medical.

Vaccinarea este o măsură de prevenție și este perioada optimă să ne vaccinăm. Vaccinăm copiii nu așteptăm o epidemie de pojar sau de rubeolă. Prin vaccinare ținem virusul sub control astfel încât să nu mai avem aceste consecințe negative ale pandemiei, de la decese până la restricții”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a raportat miercuri 26.086 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Conform ultimelor informații, 17.895 de persoane au fost vaccinate cu Pfizer, 1.151 de cetățeni au fost vaccinați cu Moderna, 814 cu AstraZeneca și 6.226 de persoane au primit doza unică Johnson&Johnson.

11.367 au făcut prima doza de vaccin, iar din 27 decembrie 2020 au fost vaccinați 8.806.645 de persoane.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 66 de cazuri noi de COVID-19 şi 11 decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Alte 150 de decese din lunile anterioare au fost raportate. La ATI sunt 141 de pacienţi. Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: 11 centre de vaccinare din România se închid temporar din cauza intenţiei scăzute a românilor de a se imuniza!