Vaccinare COVID. Cozi uriaşe la „Marius Nasta”. Oamenii aşteaptă în ploaie să se vaccineze

Vaccinare COVID. Oamenii stau la coadă în ploaie ca să se vaccineze împotriva coronavirusului, la Institutul "Marius Nasta" din Capitală, de teamă să nu ajungă în spitalele care deja sunt supraaglomerate. De altfel, la ministerul Sănătății are loc chiar acum o ședință cu managerii spitalelor, pentru că e nevoie urgent de noi paturi in secțiile de Terapie Intensiva

16 mart. 2021, 12:36

Vaccinare COVID. S-au format cozi uriaşe la Institutul Mariu Nasta din Capitală. Oamenii aşteaptă în ploaie să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Vaccinare COVID. Cozi uriaşe la Mariu Nasta

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” trage un nou semnal de alarmă şi îi îndeamnă pe români să respecte regulile sanitare impuse de autorităţi, pentru că doar aşa putem limita numărul infectărilor. Beatrice Mahler avertizează că tulpina britanică a devenit dominantă în România şi că aceasta este mult mai agresivă faţă de forma clasică a virusului.

„Nu avem paturi libere in acest moment. Avem tulpina britanica care a devenit dominanta in România, este agresiva, se manifesta mult mai intens si acest lucru face ca numarul de cazuri care ajung la spital sa fie in crestere.

Mi-as dori ca oamenii să inteleaga ca respectarea regulilor este solutia pentru a limita numărul de infectari, orice infectare duce la un risc de boala severă. Daca nu vom respecta aceste reguli exista riscul ca spitalele sa fie pline de pacienti covid, iar pacientul cronic sa nu mai aiba cui sa se adreseze.

Este bine ca ne vaccinam, vaccinul ne protejeaza”, a spus Beatrice Mahler la România Tv.

Reamintim că din 15 martie a pornit oficial cea de-a treia etapă de vaccinare anti-COVID. 47.000 persoane s-au programat deja pentru a se imuniza, iar alte peste 350.000 de persoane s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile. Dacă ţii neapărat să te imunizezi cu vaccinul produs de o anumită firmă, o platfomă online îţi permite să afli ce vaccin se foloseşte în centrul ales de tine şi te poate notifica atunci când sunt locuri disponibile pe platofoma oficială de vaccinare în vederea programării.

Citeşte şi PROGRAMARE VACCINARE. Cele mai bune sfaturi pentru a te vaccina repede şi cu brandul dorit

PROGRAMARE VACCINARE. Cele mai bune sfaturi pentru a te vaccina repede şi cu brandul dorit

Din declarațiile oficialilor care administrează campania de vaccinare, conferințele de presă, interviuri și declarații, am extras 7 sfaturi folositoare pentru înscrierea pe listele de așteptare, în cazul în care sunteți o persoană care face parte din etapa a treia și doriți să vă vaccinați.

PROGRAMARE VACCINARE 1. Înainte de înscriere e bine să luați decizia dacă vreți să vă vaccinați repede sau cu un anumit vaccin.

Cei care vor să se vaccineze repede o pot face cu AstraZeneca, o soluție de imunizare care nu e populară și în jurul căreia s-au creat multe discuții legate de efectele adverse, existând și loturi de vaccin cu probleme.

Pe de altă parte, la nivelul întregii țări, sunt 180 de centre de vaccinare cu AstraZeneca și, mai ales, în cele din provincie mai sunt locuri libere.

PROGRAMARE VACCINARE 2. Persoanele din etapa a 3-a care vor să se vaccineze cu Pfizer sau Moderna trebuie să aștepte o perioadă mai lungă până vor avea posibilitatea să se programeze.

Cererea e foarte mare. Vestea bună e că în luna aprilie, 2,1 milioane de doze de vaccin Pfizer și 300.000 de Moderna vor ajunge în România. AstraZeneca, puțin sub un milion de doze.

Citeşte şi Ce să faci cu o noapte înainte de vaccinare. Toți românii trebuie să știe asta!

“Noi ne dorim ca persoanei înscrise în lista de așteptare, pe lângă numărul de oameni înscriși la acel centru, să-i oferim și un orizont de timp când se va putea vaccina. Aceasta e informația pe care noi o considerăm importantă”, a declarat Andrei Baciu, vicepreședintele comitetului de coordonare a vaccinării.

PROGRAMARE VACCINARE 3. Cum se face înscrierea pe lista de așteptare:

Îți faci cont pe platforma de programare;

Dai click pe “lista de așteptare”;

Alegi centrul la care vrei să te vaccinezi. Ar fi bine să ai câteva pregătite înainte, un minim de cinci;

Îți validezi alegerea, probabil printr-un click pe un buton de validare a acesteia;

După validare ar trebui să primești sau să se afișeze un mesaj cu poziția de pe listă, adică numărul de persoane înscrise și programate înaintea ta și o estimare a timpului de așteptare până când îți vine rândul, cel puțin, așa au promis autoritățile;

În cazul în care timpul de așteptare ți se pare prea mare, ar trebui să poți anula înscrierea și să reiei procedura, căutând un alt centru de vaccinare;

PROGRAMARE VACCINARE 4. Poziția pe lista de așteptare nu e fixă.

O persoană din etapa a treia ar putea fi împinsă mai jos, în cazul în care la acel centru se înscriu persoane din etapa a 2-a. Timpul de așteptare ar putea să se prelungească. Dar există posibilitatea și de avansare pe listă, dacă mai multe persoane care nu vin la programare.

PROGRAMARE VACCINARE 5. Cum alegi vaccinul.

Deși autoritățile nu oferă posibilitatea alegerii vaccinului, e bine de știut că din motive de logistică centrele de vaccinare sunt desemnate de la început să folosească doar un singur tip de vaccin.

 

 


loading...
Partenerii noștri