Vaccinare COVID Polonia. Scandal uriaş după ce mai multe vedete au sărit peste rând şi s-au vaccinat împotriva COVID-19

Autorităţile poloneze au deschis o anchetă după ce, la Varşovia, mai multe vedete din lumea artistică au fost vaccinate anti-COVID-19, chiar dacă, în prima etapă a campaniei de vaccinare, ar fi trebuit să fie imunizate doar cadrele medicale şi familiile acestora, informează agenţia de presă PAP, citată de Agerpres.

04 ian. 2021, 13:18
Vaccinare COVID Polonia. Scandal uriaş după ce mai multe vedete au sărit peste rând şi s-au vaccinat împotriva COVID-19

Vaccinare COVID Polonia. Ministrul Sănătăţii din Polonia, Adam Niedzielski, a anunţat că, în cazul în care acestea au fost privilegiate, vor exista consecinţe serioase.

Pe 4 ianuarie va începe o inspecţie detaliată în unităţile legate de Universitatea de Medicină din Varşovia (WUM)”, a anunţat ministrul sănătăţii polonez Adam Niedzielski.

Vaccinare COVID Polonia. Lista personalităţilor care s-au vaccinat înaintea cadrelor medicale

Potrivit WUM, care a administrat dozele de vaccin, 18 ”personalităţi bine cunoscute în domeniul artei şi culturii” au fost vaccinate deja împotriva noului coronavirus. Reprezentanţii WUM au declarat că personalităţile respective ar fi trebuit să devină ambasadori ai vaccinării. Pe această listă se află fostul prim-ministru Leszek Miller, moderatorul TV Krzysztof Materna, cântăreaţa Magda Umer şi actorii Krystyna Janda, Andrzej Seweryn, Maria Seweryn şi Wiktor Zborowski.

Citeste si A murit pe un pat de Terapie Intensivă chiar sub ochii fiicei ei. Fotografia care îţi dă fiori

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că ”respectarea regulilor privind ordinea de vaccinare este o expresie a respectării normelor de solidaritate socială”.

Relatările din presă despre celebrităţi care s-au vaccinat şi au sărit peste rând sunt un adevărat scandal. Nu există nicio justificare pentru încălcarea regulilor. Fiecare doză de vaccin administrată prin încălcarea programului este o doză care ar fi putut merge către cei care au cel mai mult nevoie de ea”, a subliniat Morawiecki.

Citeste si Acoperiş prăbuşit peste zeci de oameni care participau la o înmormântare. 18 persoane au murit şi mai multe sunt în stare critică VIDEO

Până în prezent, peste 1.300.00 de polonezi au fost infectaţi cu COVID-19 şi aproape 30.000 de persoane au decedat. Săptămâna trecută, o asistentă medicală în vârstă de 52 de ani din Varşovia a devenit primul cetăţean polonez vaccinat împotriva noului coronavirus, mai spune sursa citată.