Vaccinarea anti-COVID cu serul Johnson&Johnson, amânată în unele cabinete ale medicilor de familie

Astăzi ar fi trebuit să înceapă vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie. Sunt totuşi mulţi medici de familie care amână imunizarea pentru că nu au cereri şi nu ştiu câte doze să ceară. De asemenea, unele cadre medicale spun că nu au nici bani suficienți pentru echipamente în vederea vaccinării.

04 mai 2021, 12:56
Vaccinarea anti-COVID cu serul Johnson&Johnson, amânată în unele cabinete ale medicilor de familie

Vaccinarea împotriva coronavirusului cu serul Johnson&Johnson în cabinetele medicilor de familie nu va începe astăzi, așa cum anunţase vicepreședintele Comitetului național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Andrei Baciu, pe Facebook.

Medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii fie pentru că nu au cereri şi nu ştiu câte doze să ceară, fie din lipsă de bani pentru a achiziționa toate echipamentele necesare vaccinării cu serul de la Johnson & Johnson.

Citeşte şi: De ce putem renunța la masca de protecție pe plajă și pe stradă nu? Explicația medicului Radu Țincu

„Avem echipamentele pe care noi ni le-am achiziționat și pe care le avem în mod obișnuit, nu am primit niciun fel de materiale de la DSP. Sunt niște bani care se supun taxelor și impozitelor și care deja trebuie să acopere foarte multe lucruri, precum plata asistentei și achiziționarea echipamentelor. Am primit mail săptămâna trecută pentru a fi întrebați când suntem găsiți să ni se livreze dozele de vaccin și recunosc cinstit că am refuzat. În primul rând, nu am o listă suficient de lungă de doritori ai vaccinului Johnson & Johnson și atunci am temporizat pentru săptămâna aceasta despre ce număr de doze poate fi vorba, astfel încât să nu ne trezim că primim un număr de doze pe care noi nu le putem folosi și avem după aceea dificultăți cu DSP, eventual să le restituim, cum ni se întâmplă de obicei”, a declarat medicul Eva Cristescu, la Digi 24.

Citeşte şi: Monica Pop critică discriminările pe bază de certificat de vaccinare. „Orice vaccinat poate face boala şi o poate transmite în sala de spectacol”

 

Vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson poate fi făcut la medicul de familie. Andrei Baciu: „Vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare”

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat luni că vor fi deschise peste 3.000 de fluxuri noi de vaccinare, iar oamenii se vor putea imuniza împotriva noului coronavirus cu vaccinul Johnson&Johnson (Janssen) în cabinetele medicilor de familie.

„Începând de mâine vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare! Medicii de familie se alătură campaniei anti-covid și încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson&Johnson (Janssen).

Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a scris Andrei Baciu, pe Facebook.

Ce trebuie să știi despre vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson

  • administrarea vaccinului Janssen va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel;
  • acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.

Citeşte şi: Raport despre reacţiile adverse după vaccinarea cu Johnson&Johnson. Cercetătorii au emis noi date