Țara care a decis ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru toți angajații

Vaccinarea împotriva infecției cu coronavirus va fi obligatorie pentru toți angajații din sectorul public și privat în Pakistan.

09 iun. 2021, 21:25
Țara care a decis ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru toți angajații

Vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru toți angajații. Decizia a fost luată de Centrul Naţional de Comandă şi Operaţiuni (NCOC), care coordonează activităţile de combatere a pandemiei de COVID-19 în Pakistan.

„Toţi angajaţii din sectorul public vor trebui să fie vaccinaţi până pe 30 iunie”, a anunţat NCOC, fără să precizeze însă termenul limită impus angajaţilor din sectorul privat.

Pakistanul a depăşit miercuri pragul de 10 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 administrate pe teritoriul său, a anunţat Asad Umar, ministru în guvernul pakistanez şi director al NCOC.

„Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom fi mai protejaţi”, a declarat oficialul pakistanez în timpul unei ceremonii organizate la Islamabad.

Circa 300.000 de persoane din Pakistan se programează în fiecare zi la vaccinare, a precizat Asad Umar.

Tendinţa recentă de scădere a numărului de cazuri noi le-a încurajat pe autorităţile centrale să anuleze anumite restricţii antiepidemice, permiţând revenirea tuturor angajaţilor în birouri şi ridicând o interdicţie impusă timp de două zile pe săptămână în ceea ce priveşte transportul public între provinciile ţării.

În ultimele 24 de ore, Pakistanul a înregistrat 1.118 cazuri noi de coronavirus, iar rata de pozitivare a fost de 2,54%. În total, în această ţară au fost raportate 936.131 de cazuri şi 21.453 de decese asociate maladiei COVID-19.

„Nu te vaccinezi, nu primeşti salariu”

Conducerea unei provincii din Pakistan anunța o altă măsură controversată pentru a-i face pe oameni să se vaccineze. I-a ameninţat pe oameni că nu îşi vor primi salariile până când nu se vor vaccina.

Mesajul a fost transmis de ministrul șef al provinciei Sindh, Murad Ali Shah, printr-o postare pe Twitter. „Niciun angajat care nu este vaccinat ar trebui să nu mai primească salariu, începând din iulie”, a scris acesta pe rețeaua socială, conform publicaţiei The Hindu.

Ministrul Finanțelor a transmis un ordin numit „Fără vaccinare, fără salariu„, prin care se cere că angajații să nu își primească salariile din iulie dacă refuză să se vaccineze.


loading...
Partenerii noștri