Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 începe în România în a doua jumătate a lunii. Ce trebuie să ştie părinţii despre vaccinul Pfizer

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor necesare cu serul anti-COVID. Acest lucru va avea loc, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii ianuarie.

06 ian. 2022, 20:41
Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 începe în România în a doua jumătate a lunii. Ce trebuie să ştie părinţii despre vaccinul Pfizer

Autorităţile sanitare au dat detalii despre cum va fi realizată vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, cum va fi dozat serul, precum şi unde poate fi făcut vaccinul.

„Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Doza de Comirnaty (Pfizer) 5-11 și 12.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile”, sunt recomandările publicate pe pagina Rovaccinare.

Citeşte şi: Virgil Musta vine cu vești bune despre valul cinci al pandemiei COVID: Nu sunt atât de multe forme severe și decese

Cum pot fi făcute programări pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 în România

„Vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie.
Platforma de programare a fost actualizată de către STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și se vor putea efectua programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în România după recepționarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni.

Prezentarea la vaccinare se poate face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center – 021 414 44 25”, au mai precizat reprezentanţii Rovaccinare.

Citeşte şi: Sindicatele cer număr limitat de călători în tramvai, autobuz, metrou, tren. Cum vor circula românii de acum încolo în mijloacele de transport în comun

Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. Riscul de miocardită, extrem de scăzut

„Riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani.

Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8.7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4.3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0.2 – 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile”, au explicat specialiştii.

Citeşte şi: Starea de alertă, prelungită oficial. Masca devine OBLIGATORIE peste tot. LISTA RESTRICŢIILOR