Sindicatele cer număr limitat de călători în tramvai, autobuz, metrou, tren. Cum vor circula românii de acum încolo în mijloacele de transport în comun

Sindicatele Cartel Alfa cer premierului Ciucă impunerea unui număr limitat de călători în în tramvai, autobuz, metrou, tren ca măsură de prevenire a transmiterii coronavirusului.

06 ian. 2022, 18:51
Sindicatele cer număr limitat de călători în tramvai, autobuz, metrou, tren. Cum vor circula românii de acum încolo în mijloacele de transport în comun

Sindicatele Cartel Alfa solicită permierului Nicolae Ciucă limmitarea umărului de pasageri din tramvai, autobuz, metrou sau tren, ca o măsură urgentă de prevenire a răspândirii Covid-19.

Liderul Cartel Alfa, Bogradn Hossu, susține că aglomerația de persoane din mijloacele de transport în comun, transformă acest serviciu public într-un adevărat focar de răspândire a virusului Covid-19.

Accident teribil în Capitală. O mașină a intrat în sediul ALDE de la Arcul de Triumf. A fost implicat și un STB!

„Trebuie găsite soluţii pentru creşterea numărului de utilaje, inclusiv angajarea de personal aferent, pentru că degeaba vom purta măşti FFP2 sau alte măşti dacă în acelaşi timp suntem ca sardelele în mijloacele de transport public”, a spus Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, la Antena 3.

Cum la magazine s-a găsit soluţia de a limita numărul de clienţi, tot aşa se poate găsi pentru transportul public o soluţie legată de numărul de călători, susţine liderul Cartel Alfa.

Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB a vorbit la Antena 3 despre posibile soluții pentru limitarea numărului de călători în mijloacele de transport în comun.

Potrivit liderului STB singura modalitate viabilă de a face acest lucru este creșterea numărului de vehicule, puse în circulație.

„Noi avem, în momentul de față, pe traseu un număr de vehicule insuficient, ținând cont și de pandemie, pentru că soluția viabilă asta ar fi – majorarea numărului de vehicule și celelalte măsuri complementare care s-au stabilit deja și la nivel guvernamental, legate de igienizare și dezinfecție”, a declarat Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB, potrivit Antena 3.

Schimbări la STB. Ce se întâmplă cu suprataxa pentru neplata biletului. Controlorii sunt obligați să facă acest lucru!

Schimbări la STB. Tranzacția se va onora prin intermediul aplicației mobile CEC SmartPhone POS, instalată pe echipamentele portabile de control ale agenților de control.

”Începând de joi, 09.12.2021, persoanele care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat sau documente care atestă gratuitatea, în momentul controlului efectuat în mijloacele de transport public din Regiunea București-Ilfov, vor avea posibilitatea de a plăti suprataxa și cu cardul bancar contactless (Mastercard, Maestro sau Visa), telefonul mobil sau ceasul cu wallet integrat, direct la agenții de control”, potrivit unui comunicat de presă.

Încă un „succes” STB după o investiție de jumătate de milion de euro. Unul dintre tramvaiele modernizate a început să scoată fum în prima zi de traseu

Banca verifică valabilitatea cardului bancar, precum şi existența soldului necesar pentru achitarea suprataxei, iar ulterior tranzacția este confirmată de aplicația mobilă, fiind certificată de chitanţa electronică transmisă călătorului prin e-mail.

După finalizarea tranzacției, agenții de control emit cardul de suprataxă, care permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, doar în ziua în care a fost emis, până la ora 24:00, iar ulterior valabilitatea acestuia expiră.

Tariful suprataxei este de 80 lei, fără comision sau alte taxe, indiferent de tipul de card utilizat.

Două stații STB revin pe amplasamentele de bază. Măsura s-a aplicat de joi, 9 decembrie 2021, de la ora 09:00. Stațiile „Șoseaua Mihai Bravu” și „Bulevardul Tineretului” au revenit pe amplasamentele de bază, anunța STB, miercuri, 8 decembrie.

Măsura anunțată se aplică de joi, 09 decembrie 2021, începând cu ora 09:00. Astfel, stația de transport public „Șoseaua Mihai Bravu” și stația de transport public „Bulevardul Tineretului”, corespunzătoare liniilor ce au indicativele 73, 74, 76, 133, 312, 313, 381 și N105, vor funcționa pe amplasamentele de bază.

Societatea de Transport București anunță că această revenire la normal este luată ca urmare a finalizării lucrărilor ce s-au executat la rețeaua de termoficare de pe Calea Văcărești, în zona intersecției acestui bulevard cu Bulevardul Tineretului, conform informațiilor oficiale transmise de Societatea de Transport București – STB.

Reamintim că, în data de 10 decembrie 2021, linia autobuzului 282 a fost deviată temporar, potrivit informațiilor oficiale transmise de TPBI – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov.

Astfel, cu ocazia desfășurării evenimentelor dedicate „Zilei internaționale a drepturilor omului”, vor fi instituite restricții de circulație pe Strada Maior Vasile Băcilă din București. Linia de autobuz cu indicativul 282 va funcționa pe un traseu deviat vineri, în ziua de 10 decembrie 2021, în intervalul orar 11:30 – 14:00.