Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, o soluţie de ultimă instanţă. Anunţul făcut de şeful OMS Europa

Şeful OMS Europa consideră că măsura introducerii vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului trebuie să fie o soluţie de ultimă instanţă. Anunţul a fost făcut după ce mai multe ţări europene iau în calcul deja o astfel de măsură.

08 dec. 2021, 10:14
Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, o soluţie de ultimă instanţă. Anunţul făcut de şeful OMS Europa

Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, o soluţie de ultimă instanţă. Anunţul a fost făcut de seful OMS Europa, în condiţiile în care tot mai multe ţări din Europa, între care şi Germania, discută dacă să ia o astfel de măsură,

Şeful OMS Europa: Vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 trebuie să fie o soluţie de ultimă instanţă

”Obligativitatea vaccinării este doar o soluţie de ultimă instanţă şi aplicabilă doar după ce au fost epuizate toate opţiunile pentru îmbunătăţirea vaccinării”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că eficacitatea obligativităţii este specifică contextului, adăugând că trebuie luate în considerare încrederea populaţiei şi încrederea în autorităţi.

”Ce este acceptabil într-o societate şi o comunitate ar putea să fie eficient şi acceptabil în alta”, a mai spus Kluge.

Citeşte şi Ursula von der Leyen vrea vaccinare obligatorie în Europa. Alexandru Rafila nu e de acord: „Vaccinarea trebuie să fie un act voluntar”

Indonesia, Micronesia şi Turkmenistan au luat măsura obligativităţii vaccinării pentru toţi adulţii.

Reamintim că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat miercuri favorabilă discuţiilor despre vaccinarea obligatorie în spaţiul comunitar.

„Cred că este de înțeles și potrivit să avem această discuție acum, cât mai repede”, a mai declarat von der Leyen, subliniind că o treime din populația blocului comunitar, de 450 de milioane de persoane, este încă nevaccinată.

„Cum îi putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană – acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie să aibă loc”, a spus Ursula von der Leyen.

Anunţul său vine în contextul în care Austria a anunțat deja că intenționează din luna februarie să impună vaccinarea obligatorie, iar un consilier al noului cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a spus marţi că dorește ca țara sa să urmeze exemplul.

Ea a adăugat, de asemenea, că producția versiunii pentru copii a vaccinului Pfizer / BioNTech împotriva Covid va crește și dozele vor fi disponibile în UE pe 13 decembrie.

Citeşte şi PNL vrea CERTIFICAT VERDE la serviciu şi vaccinare obligatorie cât mai repede. Reacţia lui Alexandru Rafila