Vaccinarea personalului din învăţământ începe. Care sunt centrele de vaccinare şi cu ce vaccin se vor imuniza profesorii

Miercuri va începe vaccinarea în 26 de județe și în București. De joi se va începe vaccinarea în alte 14 judeţe, în 26 februarie în 2 judeţe şi în 1 martie în utimele judeţe.

24 feb. 2021, 09:14
Vaccinarea personalului din învăţământ începe. Care sunt centrele de vaccinare şi cu ce vaccin se vor imuniza profesorii

Vaccinarea personalului din învăţământ începe. Imunizarea personalului profesoral se va face în centre separate, special amenajate, cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circuite separate de vaccinare.

Vaccinarea personalului din învăţământ începe. Care sunt centrele de vaccinare şi cu ce vaccin se vor imuniza profesorii

Vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin. La finalul perioadei, se estimează că 60.000 de persoane vor fi vaccinate.

Locațiile în care vor fi administrate vaccinurile sunt spații puse la dispoziție de Ministerul Educației, iar în județele în care nu au fost identificate spații adecvate au fost puse la dispoziție cabinete care încă nu au fost deschise. De exemplu,  în București vor fi deschise 22 cabinete de vaccinare la Romexpo – 16 pentru AstraZeneca, 6 pentru Pfizer.

Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a precizat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a explicat şi cum se programează persoanele pentru vaccinare.

“Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează programarea în platforma informatică, practic unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu care doreşte să fie vaccinat în această perioadă, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7-10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare”, a precizat el.

836.860 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). La început, în ţara noastră a fost folosit serul celor de la Pfizer-BioNTech, în timp ce vaccinul Moderna a început să fie administrat din data de 4 februarie. Pe 15 februarie au fost administrate primele doze din serul AstraZeneca.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 23 februarie 2021. Aproape un milion de români s-au vaccinat măcar cu o doză
 


loading...
Partenerii noștri