Vaccinaţi doar pe hârtie, în stare gravă după ce s-au infectat cu COVID. Medici sunt disperaţi: E un fenomen de ‘vaccinare la chiuvetă’

Mai multe persoane care spuneau că sunt vaccinate împotriva coronavirusului au ajuns la Spitalul Victor Babeş din Timişoara în stare gravă, după ce s-au infectat cu COVID-19.

25 aug. 2021, 20:17
Vaccinaţi doar pe hârtie, în stare gravă după ce s-au infectat cu COVID. Medici sunt disperaţi: E un fenomen de ‘vaccinare la chiuvetă’
Vaccinaţi doar pe hârtie, în stare gravă după ce s-au infectat cu COVID. Medici sunt disperaţi: E un fenomen de 'vaccinare la chiuvetă'

Vaccinaţi doar pe hârtie, în stare gravă după ce s-au infectat cu COVID. Medicii din Timişoara trag un semnal de alarmă şi spun că fenomenul tinde să capete amploare.

Vaccinaţi doar pe hârtie, în stare gravă după ce s-au infectat cu COVID

Citeşte şi Trafic online cu certificate Covid false, mii de oameni s-au înscris să le cumpere. Prețul cerut pleca de la 150 de euro

Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat că medicii de la Pădurea Verde au avut pacienți care au făcut forme severe de Covid-19, deși spuneau că sunt vaccinați.

„Este un fenomen ‘vaccinarea la chiuvetă’, în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare.

Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, potrivit tion.ro. 

Medicul îi roagă pe oameni să fie responsabili şi să nu plătească pentru a obţine un certificat de vaccinare.

”Rugăm responsabilitate, oamenii să nu abțină acel certifficat degeaba, să nu dea bani pe acel certificat și rugăm medicii de familie să nu se compromită la aceste acte. Ei vin la spital cu forme foarte severe de boală și se declară vaccinați și noi ne punem întrebări cât de ”vaccinat” este pacientul respectiv și dacă vaccinul mai are vreun efect sau nu. Este un act ilegal să dai o adeverință de vaccinat la o persoană care nu s-a vaccinat doar că să circule liber”  a declarat medicul Cristian Oancea, la Antena 3.

Polițiștii au întocmit dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor. Ancheta oamenilor legii abia acum începe.

În spitalele din Timiș sunt internate, miercuri, 25 august, 72 de persoane confirmate cu coronavirus. 17 dintre ele sunt la terapie intensivă.

Citeşte şi Certificatele digitale, obligatorii de vineri la trecerea frontierelor UE. Paşii de obţinere a PAŞAPORTULUI COVID