„Vaccinaţi oamenii în somn!”. Soluţia inedită găsită de un preşedinte de ţară, împotriva celor care refuză imunizarea

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a sugerat o modalitate inedită de a-i vaccina pe cei care ezită să se imunizeze împotriva coronavirusului.

12 oct. 2021, 19:39
„Vaccinaţi oamenii în somn!”. Soluţia inedită găsită de un preşedinte de ţară, împotriva celor care refuză imunizarea

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, haideţi să mergem acolo în timp ce dorm şi să le facem injecţia în timp ce dorm, astfel încât să putem face asta. Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea, în somn. Eu o voi face, eu voi conduce călătoria”, a spus Rodrigo Duterte, citat de CNN Filipine.

În același discurs în care a vorbit despre vaccinarea în somn, Duterte și-a asumat vina pentru lipsa vaccinurilor COVID-19 la începutul anului, spunând că este neajutorat, deoarece guvernul nu poate găsi nicio companie care să vândă Filipinelor.

Țara a început oficial campania de vaccinare pe 1 martie, la peste un an de când a fost înregistrat primul caz de COVID-19, și a fost ultima care a lansat o astfel de inițiativă între statele Asiei de Sud-Est.

Citeşte şi Premiul Nobel pentru Pace 2021. Doi jurnalişti împart distincţia din acest an

Începând cu 10 octombrie, peste 23,1 milioane de filipinezi au fost vaccinați complet împotriva COVID-19, în timp ce aproximativ 26,4 milioane de persoane au primit prima lor doză.

Filipine are aproximativ 110 milioane locuitori, iar marţi a înregistrat 8.615 noi cazuri de infectare şi 236 de decese.

Citeşte şi Doliu în Filipine. Preşedintele care a supravieţuit unei lovituri de stat a decedat la 61 de ani