Vaccinul antigripal, eficient împotriva noului coronavirus. Ce arată datele celui mai recent studiu

Datele celui mai recent studiu realizat de o echipă olandeză de specialişti asigură populaţia că vaccinul antigripal ar proteja împotriva celor două infecţii. Aceştia avertizează că epidemia gripală este mult mai periculoasă anul acesta având în vedere noua apariţie a coronavirusului, iar unităţile sanitare se tem pentru apariţia unui aflux uriaş de pacienţi. Campania de vaccinare acordă prioritate persoanelor din categoria vulnerabila şi personalul medical.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 05:05
Vaccinul antigripal, eficient împotriva noului coronavirus. Ce arată datele celui mai recent studiu

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea împotriva gripei sezonieire persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani şi persoanelor cu patologii cronice, persoanelor cu un iMC mai mare de 40, femeilor însărcinate şi persoanelor cu un sistem imunitar precar. De altfel, această categorie ar putea risca o formă severă de coronavirus.

Vaccinul antigripal, protejează împotriva celor doua infecţii

Cercetarea a demonstrat că există alt motiv întemeiat pentru a face vaccinul antigripal, anul acesta. Rezultatele susţin clar că doza protejează şi împotriva noului coronavirus. Studiul a fost făcut public pe serverul MedRxiv. Personalul medical care era vaccinat împotriva gripei anul trecut, era cu 39% mai puţin probabil să fie infectat cu noul coronavirus, decât alţi pacienţi.

„În concluzie, un vaccin gripal cvadrivalent inactivat poate induce răspunsuri imune provocate împotriva SARS-CoV-2, ceea ce poate duce la o protecție relativă împotriva Covid-19. Aceste date, împreună cu rapoarte independente recente similare, susțin efectul benefic al vaccinării împotriva gripei și sugerează importanta sa în timpul sezonului gripal 2020-2021 pentru a proteja împotriva celor două infecții”, rezumă studiul.

 


loading...
Partenerii noștri