Vaccinul care ar asigura protecţia copiilor împotriva COVID. Ce spun datele celui mai recent studiu

Datele celui mai recent studiu arată că un vaccin ar putea genera o imunitate încrucişată copiilor şi ar puea să le aducă o protecţie împotriva coronavirusului.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 21:17
Vaccinul care ar asigura protecţia copiilor împotriva COVID. Ce spun datele celui mai recent studiu

Imunologul Pedro Reche spune că „există o imunitate încrucişată extinsă” între virusul ucigaş şi antigenii prezenţi în vaccinul DTP.  Fenomenul ar permite declanşarea reacţiilor protectoare împotriva coronavirusului care provoacă coronavirusului, prin activarea limfocitelor T CD8 şi T CD4, dar şi a limfocitelor B, la persoanele vaccinate, conform unui studiu realizat de Universitatea Complutense din Madrid şi publicat în revista Frontiers in Immunology, potrivit EFE.

Vaccinul DTP se face la nivel global în primul an de viaţă (în trei sau patru doze), apoi la vârsta de 4-6 ani şi o doză mai scăzută de antigen la vârsta de 9-14 ani, pentru a putea induce o memorie imunitară puternică şi cu o reactivitate încrucişată la virusuri.

Specialistul spune că aplicarea acestui vaccin sau a unuia dintre derivatele sale cu sarcină mai slabă de antigen ar putea fi folosită asupra populaţiei generale pentru a potenţa astfel răspunsul imunitar împotriva SARS-CoV-2.