Vaccinul chinezesc Sinovac are o eficiență de doar 50,4%. Anunţul alarmant făcut de brazilieni!

Anunţ alarmant din partea oamenilor de ştiinţă din Brazilia. Aceştia au publicat noile informații legate de vaccinul dezvoltat de Sinovac din China.

13 ian. 2021, 08:21
Vaccinul chinezesc Sinovac are o eficiență de doar 50,4%. Anunţul alarmant făcut de brazilieni!

Vaccinul chinezesc Sinovac are o eficiență de doar 50,4%. Ultimele rezultate arată că eficacitatea serului este de doar 50,4%. Rezultatele sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât vaccinul chinezesc este unul dintre cele două pe care guvernul din Brazilia se bazează pentru a începe imunizarea la nivelul întregii țări, transmite Reuters.

Vaccinul chinezesc Sinovac are o eficiență de doar 50,4%. Rezultatele îngrijorătoare făcute de brazilieni

Aceste cercetări erau extrem de importantepentru concluzia finală a eficienței vaccinului chinezesc, însă tocmai acestea au demonstratcă eficacitatea serului este de doar 50,4%, un procent la limită pentru ca vaccinul celor de la Sinovac să fie utilizat la scară largă.

Cifrele vin după ce, săptămâna trecută, cercetătorii brazilieni au sărbătorit rezultate care arătau o eficacitate de 78% împotriva cazurilor de COVID-19, o rată pe care au descris-o drept „eficacitate clinică”.

Între timp specialiștii spun că vaccinurile dezvoltate de producătorii chinezi nu sunt supuse aceluiași control public ca alternativele din SUA și Europa.

Ricardo Palacios, director medical la centrul biomedical Butantan din Sao Paulo, a declarat că noua cifră include infecții clasificate drept „foarte ușoare”, deoarece nu au nevoie de asistență clinică.

Mai mult decât atât, cercetătorii de la Butantan au amânat de trei ori anunțul rezultatelor lor, acuzând o clauză de confidențialitate într-un contract cu Sinovac.

În tot acest timp, cercetătorii turci au declarat luna trecută că CoronaVac dezvoltat de Sinovac are o eficiență de 91,25%, în urma unei analize intermediare. Totodată, Indonezia a dat luni aprobarea utilizării de urgență a vaccinului, pe baza datelor intermediare care arată că este eficient în proporție de 65%.

Programul național de imunizare al Braziliei se bazează în prezent pe CoronaVac produs de Sinovac și pe vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca Plc, însă niciunul dintre acestea nu a primit aprobare de reglementare în Brazilia.

Citeşte şi: Austria oferă 25 de euro medicilor pentru fiecare vaccin administrat