Situaţie îngrijorătoare în judeţul Dolj. Vaccinul hexavalent lipseşte, din nou

Vaccinul hexavalant, care imunizează nou-născuţii împotriva a şase boli, lipseşte, din nou, din cabinetele medicilor de familie din judeţul Dolj.

18 ian. 2017, 15:15
Situaţie îngrijorătoare în judeţul Dolj. Vaccinul hexavalent lipseşte, din nou

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au declarat, miercuri, că stocul a fost epuizat încă de săptămâna trecută.

„Sunt întârzierile care au fost şi în septembrie-octombrie. Au venit apoi toate şi a trebuit să facem recuperări. Dozele pe care le-am primit în noiembrie s-au epuizat în jur de data de 10 ianuarie. Acum nu mai avem vaccinuri. Am făcut solicitare, aşteptăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu, scrie Mediafax.

Medicii familie spun că problemele durează de câteva luni.

„Nu avem, niciunul dintre medici, vaccin. Hexavalentul nu există de câteva luni. Ce s-a repartizat în noiembrie au fost pentru anumite grupe care nu fuseseră vaccinate, iar dozele nu au fost suficiente”, a afirmat dr. Carmen Adriana Dogaru, preşedintele Societăţii de Medicina Familiei, filiala Dolj.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, lunar, în judeţ, sunt consumate circa 1500-2000 de vaccin hexavalent.

Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor şi se administrează împotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, Haemophilus şi poliomielitei, dar şi hepatitei B.

Citeşte şi Situaţie îngrijorătoare în Suceava. Aproximativ 40% din copii din judeţ, nevaccinaţi antirujeolic în 2016