Vaccinul Johnson & Johnson primește undă verde din partea specialiștilor români

Vaccinul Johnson & Johnson este sigur și eficient, au transmis reprezentanții campaniei de vaccinare anti-Covid din România.

21 apr. 2021, 09:46
Vaccinul Johnson & Johnson primește undă verde din partea specialiștilor români
SUA cer întreruperea vaccinării cu Johnson & Johnson

Vaccinul Johnson & Johnson este sigur și eficient! Concluziile EMA 20.04.2021 în ceea ce privește vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson, cu regim de administrare monodoză.

Raportul risc-beneficiu pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Johnson&Johnson, denumit “COVID-19 Vaccine Janssen”, rămâne nemodificat – beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile efectelor adverse.

Apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie a fost întâlnită extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser – au fost raportate 8 cazuri în SUA după 7 milioane de administrări.

Aceste afecțiuni au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare.

Până la acest moment nu au fost identificați factori de risc care să predispună la apariția acestor evenimente.

Informațiile despre produs (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date de atenționare cu privire la riscul de apariție a trombocitopeniei și tulburărilor de coagulare.

Specialiștii recomandă contactarea de urgență a medicului dacă sunt constatate următoarele simptome în primele 3 săptămâni de la vaccinare:

– dificultăți de respirație;

– durere în piept;

– umflarea picioarelor;

– durere abdominală puternică și persistentă;

– dureri de cap persistente;

– vedere încețoșată;

– pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului.

Recomandăm raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către pacienți.

Johnson&Johnson va începe vaccinarea în Europa. Anunţul făcut de EMA

Johnson&Johnson va începe vaccinarea pentru Covid-19 în Europa, după anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului că beneficiile acestuia sunt mai mari decât riscul producerii unor cazuri foarte rare de formare a unor cheaguri de sânge, posibil fatale, transmite Reuters.

Johnson&Johnson va începe vaccinarea în Europa. EMA a anunţat marţi că este necesar ca Johnson&Johnson să avertizeze cu privire la formarea unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu vaccinul împotriva covid-19 J&J. Acţiunile J&J au crescut marţi cu peste 2%.

Utilizarea vaccinului J&J a fost temporar oprită de autorităţile de reglementare americane, săptămâna trecută, după ce s-au raportat cheaguri rare de sânge la nivel cerebral, combinate cu un număr scăzut de trombocite la şase femei, ceea ce a determinat compania să întârzie lansarea sa în Europa.


loading...