Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România. Agenţia americană a medicamentului a recomandat suspendarea folosirii serului

Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România, miercuri dimineaţă. Agenţia americană a medicamentului a recomandat suspendarea folosirii serului, după ce au fost înregistrate cazuri de tromboză şi un deces după administrarea vaccinului.

14 apr. 2021, 09:57
Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România. Agenţia americană a medicamentului a recomandat suspendarea folosirii serului

Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România. Primele 60.000 de doze au ajuns, miercuri dimineaţă, în ţară.

Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România

Citeşte şi Un nou vaccin folosit în România din aprilie. Prospectul vaccinului Johnson&Johnson. Ce reacţii adverse pot apărea

”În această dimineaţă, în jurul orelor 6.40, au intrat în ţară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”, transmiste Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România!

🐧🇷🇴 Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România!✅ În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.✅ Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson).Imagine: ISU ARAD#ROVaccinare #Romania #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia #TotulVaFiBine

Posted by RO Vaccinare on Tuesday, April 13, 2021

Reamintim că Agenţia americană a medicamentului (FDA) a recomandat marţi suspendarea folosirii vaccinului împotriva covid-19 Johnson & Johnson, după ce a au fost raportate şase cazuri de tromboză şi un deces.

Valeriu Gheorghiţă a declarat în cadrul conferinţei de presă de marţi că România aşteaptă precizări de la Agenţia Europeană a Medicamentului cu privite la acest ser şi la legătura dintre acesta şi evenimente trombotice post-imunizare.

„Dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin, putem să facem acest lucru, avem capacitatea de stocare, nu ne forţează nimeni să începem atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranţă”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că deţinuţii din penitenciare vor fi imunizaţi cu serul Johnson & Johnson.

Citeşte şi Vaccinul Johnson&Johnson, eficient împotriva formelor grave ale coronavirusului. Serul anti-covid, autorizat de urgenţă în SUA

Reacţie adversă severă după vaccinul Johnson&Johnson: unui bărbat i-a căzut pielea

Un bărbat din statul Virginia, SUA, a făcut vaccinul anti-Covid Johnson&Johnson, care se face într-o singură doză, pe 6 martie, iar patru zile mai târziu a început să simtă mâncărimi la subrat, care în curând s-a transformat într-o erupţie pe tot corpul.

Lui Richard Terrell, 74 de ani, i s-au umflat mâinile şi picioarele, iar pielea i s-a înroşit, a crăpat şi i s-a decojit la câteva zile după ce a fost injectat cu doza unică de vaccin anti-Covid Johnson&Johnson.

Bărbatul a ajuns mers la dermatolog, care l-a trimis direct la Camera de Urgenţă, unde doctorii au diagnosticat simptomele ca fiind un efect advers rar al vaccinului Johnson&Johnson. CDC (Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor) a întocmit un raport, dar atât medicii care l-au tratat, cât si Richard Terrell spun că vaccinul merită făcut, chiar în ciuda reacţiei neaşteptate.

Reacţia adversă a semănat pe alocuri cu iritaţia obişnuită ce apare în zona înţepăturii, dar roşeaţa a fost mult mai extinsă şi a evoluat până când pielea a început să cadă. În plus, înroşirea din zona înţepăturii care apare în mod obişnuit după vaccinare trece în maximum câteva zile, pe când Richard Terrell a ajuns la spital după două săptămâni, scrie DailyMail.